Trakų policijos vadovas pasiprašė į žemesnes pareigas

Pirmadienį Vilniaus policijos vadovui įteikęs atsistatydinimo pareiškimą, antradienį Trakų rajono policijos komisariato vadovas Nerijus Šiaulys pasiprašė perkeliamas į žemesnes pareigas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas šį jo prašymą patenkino, N.Šiaulys kitas pareigas eis jau nuo vasario 25 d.

Jį Trakų rajono policijos viršininko pareigose, kol nebus rastas tinkamas kandidatas, pakeis kažkuris iš komisariato skyriaus viršininkų.

Dar pirmadienį N.Šiaulys žurnalistams sakė, kad su K.Lančinsku sutarė, jog iš pareigų pasitrauks tik po to, kai komisariate bus atliktas tarnybinis patikrinimas ir aiškino, kad apie tragišką avariją sukėlusį Sigitą Šostaką nieko blogo pasakyti negali – jis nepastebėjo jo neblaivaus, tuo labiau nežinojo apie jo pomėgį sėsti už automobilio vairo išgėrus.

Pasak jo, S.Šostakas darbą Trakų rajono policijoje pradėjo maždaug prieš 20 metų. Iki pensijos jam buvo telikę apie pusmetį. Kolegoms pareigūnas tvirtino ketinęs tuomet palikti darbą policijoje. "Jis apie tai kalbėjo su kolegomis, visi mes apie tai pakalbame, nes situacija sudėtinga, ypač dabar, kai prasidėjo kalbos apie pensijų reformą", - kalbėjo Trakų rajono policijos vadovas.

Suvedus 2010 metų Trakų rajono policijos komisariato pareigūnų darbo rezultatus, S.Šostakas tarp patrulių buvo antroje vietoje. "Taip, komisariate jis buvo vienas geriausių", - kalbėjo N.Šiaulys.

Antradienį Prezidentė Dale Grybauskaitė pateikė visai priešingą informaciją tragišką avariją sukėlęs pareigūnas buvo penkis kartus baustas, kartą iš jų už girtuokliavimą darbe.

Pirmadienį S.Šostaką teismas leido suimti 15 parui.

Antradienį šį savo kolegos poelgį pasmerkė Lietuvos policijos pareigūnai. „Visa šalies policijos bendruomenė nuoširdžiai apgailestauja dėl vieno iš įstaigos pareigūnų praėjusio sekmadienio naktį sukelto eismo įvykio itin skaudžių pasekmių  ir reiškia gilią užuojautą žuvusiųjų šeimoms, artimiesiems“, - rašoma Policijos departamento pranešime spaudai.

Toliau pranešime teigiama, kad baisi netektis sukrėtė Lietuvos žmones ir visus policijos darbuotojus. Policijos bendruomenės nariai giliai išgyvena dėl tragedijos. Policijos pareigūnai puikiai supranta privalantys būti nepriekaištingo elgesio pavyzdžiu, suvokia prisiimtų pareigų keliamą atsakomybę ir tai kasdien įrodo atlikdami  sunkų ir reikalingą darbą.  Tikimės, kad vieno pareigūno neatleistinas poelgis nesumažins policijos ir visuomenės tarpusavio pasitikėjimo. Esame visuomenės dalis gyvenanti tais pačiais rūpesčiais ir kitais jausmais. Turime vilties, kad šis atvejis  nebus suvoktas kaip vyraujanti sistema.

„Šią sunkią valandą tenorime kreiptis į žmones tardami, kad  smerkiame neatsakingą ir griežtai baustiną poelgį“, - teigiama viešai išplatintame pasmerkime. 

S.Šostakas sekmadienio naktį sukėlė tragišką avariją. 00.30 val. Elektrėnų savivaldybės kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda 46-ame kilometre, savo vairuojamu automobiliu „Audi A6“, ne tarnybos metu neuniformuotas, neblaivusus (1.16 prom. alkoholio) atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Opel Vectra“, vairuojamą 64 metų Rimgaudo Kazimiero Žuko.

Eismo įvykio metu žuvo automobilio „Opel Vectra“ vairavęs R.K.Žukas, metais jaunesnė jo sutuoktinė – Kauno centro Vaikų poliklinikos vyresnioji vaikų ligų gydytoja Vida Žukienė.

Sužaloti kartu su jais iš Molėtų važiavę sutuoktiniai, taip pat medikai kauniečiai - Andrejus Golubovas (gimęs 1948 m.) ir Vidos Žukienės sesuo - pulmonologė Audronė Golubovienė (gimusi 1948 m.).

Dėl įvairių kūno sužalojimų iš Elektrėnų A.Golubovienė buvo skubiai išvežta į ligoninę Vilniuje, jos sutuoktinis - Kaune.

Po šios avarijos iš pareigų pasitraukė generalinis policijos komisaras Vizgirdas Telyčėnas. Antradienį jo nurodymu tarnybinį patikrinimą dėl Trakų rajono policijos komisariato darbo perėmė Policijos departamento prie VRM Vidaus tyrimų valdyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cirkas

cirkas portretas
eme ir pasiprase...Anekdots ant Lietuvos..Manau, kad jis turi buti PAZEMINTAS pareigose, su irasymu i asmens byla.

B2

B2 portretas
Varyt lauk juos visus ......ne vieno normalaaus policinko nesu sutikkes !!!

klausimas

klausimas portretas
o tas opelis tikrai vaziavo ? o gal jis stovejo kelkrastyje su neuzdegtom farom ? ar tas medikas uz vairo kurs vaziavo is kazkokio jubiliejaus buvo blaivus ? kodel niekur nerasoma detaliai apie sia avarija ?
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių