Per savaitę keliuose 4 žmonės žuvo, 121 sužeistas

Per savaitę Lietuvos keliuose keturi žmonės žuvo, 121 sužeistas, penktadienį pranešė Kelių policija.

Praėjusią savaitę Lietuvos keliuose žuvo penki žmonės, 112 buvo sužeisti, o per gegužės mėnesio paskutiniąją savaitę keliuose žuvo vienas, o sužeistas – 91 žmogus.

“Turbūt pagrindinė priežastis yra geri orai, nes vairuotojai neįvertina savijautos, neįvertina savo sveikatos būklės. Automobilyje kartais sudėtinga važiuoti, ypač, jeigu neįjungtas kondicionierius“, – sakė Kelių policijos atstovė Laura Salokaitė.

Ji sakė, kad dėl karščio gali trumpėti vairuotojų reakcija. Apie tai liudija didelis eismo įvykių skaičius, kurie įvyko dėl saugaus atstumo nesilaikymo.

L. Salokaitė svarstė, kad per eismo įvykius sužeistų asmenų skaičiaus išaugimą galėjo lemti ir vairuotojų atsipalaidavimas, skubėjimas pas artimuosius ar prie ežerų.

Per eismo įvykius šią savaitę žuvo trys vyrai ir viena moteris. Jų amžiaus vidurkis – 40 metų.

Tarp sužeistųjų daugiausia nukentėjusių vairuotojų – 48, taip pat avarijose sužeistas 41 keleivis ir 18 pėsčiųjų. Tarp nukentėjusiųjų – 13 nepilnamečių.

Dėl neblaivių vairuotojų kaltės, pirminiais duomenimis, įvyko keturi eismo įvykiai, sužeisti penki žmonės.

Per savaitę policijos pareigūnai išaiškino daugiau nei 4 tūkst. 650 Kelių eismo taisyklų pažeidimų, tarp jų – 202 neblaivūs vairuotojai, 107-iems nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais eismo įvykiuose žuvo 65 žmonės, tai yra 16 (arba 19,8 procento) mažiau negu pernai per tą patį laikotarpį. Tarp žuvusiųjų – trys nepilnamečiai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių