Po lietuvio mirties Anglijoje – žaibiška geradarių reakcija

  • Teksto dydis:

Anglijoje, Peterbore gyvenusio ir draugų kelias dienas ieškoto lietuvio Tomo J. mirtis paliko ne tik neišdildomą tuštumą bičiulių ir artimųjų širdyse. Po vaikino savižudybės bičiuliai ir giminės neslėpė: jie neturi pinigų parvežti Tomo J. pelenų jo mamai. Geros valios žmonių paprašę prisidėti prie paskutinės Tomo kelionės namo bičiuliai net patys nesitikėjo tokios žaibiškos žmonių reakcijos.

„Dar kartą prašome pagalbos, prisidėkite prie paskutinės Tomo kelionės grįžtant namo. Tomo šeimos finansinė padėtis yra labai prasta: jis niekada neturėjo tėvo, mama turi problemų su sveikata, o Tomo globėjas yra jo dėdė, taip pat turintis problemų su sveikata“, – pagalbos prašymą sekmadienio vakarą pradėjo vienas Tomo J. bičiulių Mantas G.

Anot jo, Tomo J. palaikų sutvarkymas ir grąžinimas į Lietuvą atsieis apie 3 tūkst. eurų. 

„Mūsų draugo kelias šioje žemėje niekada nebuvo saldus ir lengvas, todėl prašome jūsų gerųjų žmonių prisidėjimo. Artimieji ir draugai neišgali surinkti tokios didelės pinigų sumos. Nuoširdžiai prašome jūsų visų paaukoti Tomo mamai šią sunkią akimirką. Tik jūsų pagalba sugebėsime paskutinį kartą sugrąžinti sūnų į mamos rankas... Nuoširdžiai dėkojame“, – jautrų prašymą dėstė Mantas G.

Mūsų balsas buvo išgirstas: esame didi ir neabejinga tauta.

Tačiau su portalu kauno.diena.lt bendraujantis Mantas G. dar nesulaukus pirmadienio popietės pranešė itin gerą žinią – prašomą sumą žmonės jau suaukojo.

„Esame labai dėkingi visiems žmonėms, kurie neliko abejingi  ir prisidėjo prie mūsų pagalbos prašymo. Jau surinkome virš 2,6 tūkst. eurų. Šią sunkią akimirką Tomo šeimą nusprendė paremti Jiezno savivaldybė bei bendruomenė, o įmonė, kuri rūpinasi Tomo palaikų kremavimu, jų gabenimu į Lietuvą, padarė nuolaidėlę. Jūsų suaukotų pinigų tikrai užteks. Mūsų balsas buvo išgirstas: esame didi ir neabejinga tauta. Už tokį gerumą dėkoja visi Tomo artimieji“, – gerų žodžių negaili Mantas.

Portalas šeštadienį jau rašė, kad kelias dienas draugų ieškotas Tomas J. rastas negyvas.

„Tomo giminės ir draugai nori padėkoti visiems už didžiules pastangas ir pagalbą Tomo paieškose. Be jūsų visų mums tikrai nebūtų pavykę pasiekti tiek daug ir tokių greitų rezultatų, tačiau šiai paieškai atėjo pabaiga. Penktadienio vakare Tomas buvo rastas be gyvybės ženklų“, – šeštadienio rytą pranešė Anglijoje gyvenantis jo draugas Mantas.

Vaikinas teigė, kad Tomas nusižudė. Portalas jau rašė, kad paskutinį kartą Tomą draugai matė šeštadienį Peterbore. „Pavakarojom, išsiskirstėm – jis atrodė prislėgtas, tačiau nuo mažens yra uždaro būdo. Sekmadienį Tomas turėjo susitikti su kitu draugu, bet nepasirodė – pasakė, kad jaučiasi prastai, eis miegoti“, – portalui pasakojo Mantas G., kuris ir paskelbė pagalbos prašymą. Draugai apie Tomo dingimą pranešė tiek Anglijos, tiek Lietuvos policijai.


Šiame straipsnyje: Tomas J.savižudybėprašo pagalbospagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Siaip parvezimo islaidas dengia savivaldybe tik kremavimo ne pati pries puse metu is londono parsiveziau sunu

minde

minde portretas
baisus dalykas kai reik tokius jaunus laidot kur vis a tauta vienybe valstybe griuna as laidojau kaimyna daugk jaunu .veryga visi valdziazmogiai uzjuos turi atsakyt savio subine.

Lina

Lina portretas
Kreipkites i tv3 pagalba viska sutvarkys
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių