Kaune gydomas žoliapjovės sunkiai sužalotas dvimetis

Kauno klinikose gydomas dvimetis berniukas, kuriam antradienį traktorinė žoliapjovė sunkiai sužalojo abi kojas.

Kauno klinikose gydomas dvimetis berniukas, kuriam antradienį traktorinė žoliapjovė sunkiai sužalojo abi kojas. Nelaimė įvyko Kelmės rajone, kai tėvas pjovė žolę ir staiga pribėgo sūnus.

Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vadovas doc. Vaidotas Gurskis patikino, kad berniuko gyvybei pavojus negresia.  Jis linkęs manyti, jog po nelaimės vaikas visiškai pasveiks, bet tai užtruks.

,,Sunku pasakyti, kiek tęsis gydymas, tačiau tikrai ne mažiau nei mėnesį. Tikėtina, kad kojų funkcija bus pilnai atstatyta ir neturės įtakos berniuko gyvenimo kokybei. Norint panaikinti nelaimės pasekmės prireiks ne vienos plastinės operacijos“, – situaciją komentavo V. Gurskis.

Pasak jo, berniuko būklė šiuo metu stabili. Vaikas netrukus bus iškeltas į Chirurgijos skyrių tolimesniam gydymui. Mažyliui skiriami nuskausminamieji vaistai. Jis stipriai nukraujavo, todėl jam buvo pilama donorų kraujo.

Iškart po nelaimės vaikas buvo nuvežtas į Kelmės ligoninę, kur jam buvo suteikta pirmoji pagalba. Vėliau atvežtas į Šiaulius, bet iš čia išsiųstas į Kauno klinikas, nes reikėjo sudėtingesnės medicininės pagalbos. Vaiko žaizdos buvo gana gilios.

,,Pirmoji pagalba buvo suteikta teisingai. Tokiu atveju turi būti dedami spaudžiamieji tvarsčiai, kurie padeda sustabdyti kraujavimą“, – pasakojo pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Jus nepradėkit, patiems nelaime atsitiks. Kiekvienam gali atsitikti kažkokia nelaime tai nepradėkit kaltinti kitu gal?

R,..

R,.. portretas
Sveikatos mazajam, stiprybes. Viskas bus gerai. Pagarba gydytojams.

kokie

kokie portretas
jus pikti-juk kaime tevams vasara tiek rupesciu ir darbu,kad negali vien tik i vaikus visa diena ziureti-o ir nelaime ivyksta akimirksniu.O gal vaikuti priziurejo vyresni vaikai.Gaila vaikucio,kiek jam reikejo iskenteti ir dar reiks....,bet laiko atgal negrazinsi
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių