Gesinant gaisrus aktyviai talkina ir savanoriai ugniagesiai: jų pagalba – ypač vertinga

  • Teksto dydis:

Vakar vakare buvo pranešta, kad Šilalės rajone, Laukuvos miestelyje, gyvenamajame name kilo gaisras.

Atvykus ugniagesiams, medinio namo kamine degė suodžiai ir perdanga. Kad užgesintų gaisrą, ugniagesiams teko išardyti dalį sienų ir išpjauti perdangą. Kartu su Šilalės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos bei šio rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos Laukuvos ugniagesiais gaisrą gesino ir du savanoriai ugniagesiai – taip pat šio miestelio ugniagesių komandoje ugniagesiu dirbantis Mintaras Gida ir jaunas ūkininkas Martynas Noreika

„Savanorius ugniagesius pasikvietėme, nes gavome pranešimą, kad dega namas, – sakė Šilalės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Evaldas Lazdauskas, pats vakar buvęs šio gaisro vietoje. – Savanoriai taip pat ėjo į vidų, ardė perdangą, padėjo pripildyti vandens, lipo ant stogo ir darė visus kitus darbus kaip ir ugniagesiai. Kilus didesniam gaisrui į pagalbą pasitelkiame ir po 6-7 savanorius. Jie yra aprūpinti apsauginiais ugniagesio gelbėtojo drabužiais, šalmais, parengti dirbti su kvėpavimo organų apsaugos aparatais. Iš viso rajone turime 39 savanorius ugniagesius, po 8-10 prie kiekvienos ugniagesių komandos. Ir jie tikrai ne „popieriniai“. Jų pagalba mums ypač vertinga, nes ir šiame gaisre galbūt trūko kelių minučių, kad būtų užsiliepsnojęs visas namas.“ 

Pasak E. Lazdausko, gaisrų dėl degančių suodžių kyla nemažai. „Žmonės neprižiūri kaminų, šildymo įrenginių, daugelis dar neturi ir dūmų detektorių. Tačiau, važinėdamas po rajoną, pastebiu, kad įsirengusių detektorius namuose daugėja“, – sakė jis.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet jau kilo 8382 gaisrai, iš jų net 839 – dėl dūmtraukyje užsidegusių suodžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tas tai taip, bet...

tas tai taip, bet... portretas
Dažnu atveju tas pasidegimas patiems būna naudingas norint kad ir pareklamuoti niekieno nebeperkamus audinių kailinius po 3 cnt už štuką. Įdomu tai, kad realiai LR niekas negina viešojo intereso, štai, žr. amž.at. Skaistos Rakauskienės bylą - mirė staigiai ir po kankininimų, vadinamų "šiuolaikine medicina", vos tik pranešė pagal visus standartus, kad kaiminystėje narkodilerių lizdas ir vadovauja jam teisėsaugininkai. Ką jau kalbėti, kad bent humoristiniu žanru nurodai, kur ne tik tie lizdai, bet ir pagrindinis LR nudaigojimo ir išgrobstymo židinys. Telieka paskelbti akciją: esate patologinis recidyvistas ir išsipirkote nuo kalėjimo? Ateikite į Asilų univerkę, čia tapsite arba profesoriumi, arba mažiausiai akademiku. Esate nurašytas valdininkėlis, ateikite, gausite dr laipsnį vien už referatą, kurį, beje, čia pat ir nusipirksite rinkos kaina. Jūsų senelis generolas iš gūdžių tarybinių metų? Esate laukiamas, čia tapsite asmeniu su aukštojo mokslo diplomu, nesvarbu, kad esate debilas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių