Argentinoje per traukinio avariją žuvo 49 žmonės (papildyta)

Buenos Airėse keleivių pilnam priemiestiniam traukiniui trečiadienį įsirėžus į geležinkelio užtvarą vienos stoties platformos gale, žuvo mažiausiai 49 žmonės, 675 buvo sužeisti, o dar dešimtys įstrigo sulamdytuose vagonuose.

„Traukinys buvo pilnas, o smūgis buvo didžiulis“, - keleivis, vardu Ezequielis sakė vietos televizijai, pridūręs, kad į nelaimės vietą atvykę medicinos darbuotojai atrodė priblokšti jos masto.

Įvykio liudininkai tvirtino, kad traukinio stabdžiai sugedo, kai jis įvažiavo į Onsės stotį Argentinos sostinės vakariniame pakraštyje.

Nuo smūgio keleiviai suvirto vieni ant kitų ir griuvo ant vagonų grindų. Kai kurie žmonės prarado sąmonę, o kiti buvo sunkiai sužaloti, pasakojo liudininkai.

„Deja, privalome pranešti, kad per šią nelaimė žuvo 49 žmonės“, įskaitant vieną vaiką, policijos atstovas Nestoras Rodriguezas sakė per spaudos konferenciją.

Civilinės saugos pareigūnai nurodė, kad per avariją buvo sužeisti 675 žmonės, iš jų apie 200 - sunkiai.

Medicinos sraigtasparniai tūpė gatvėje prie stoties, siekiant kuo greičiau nugabenti į ligonines sunkiausiai sužeistus keleivius. Taip pat suvažiavo daugybė greitosios pagalbos automobilių.

„Ten buvo žmonių, kurie buvo prispausti ir beviltiškai šaukė. Mačiau daugybę lavonų ir kraujo“, - pasakojo keleivis Alejandro Velazquezas.

Vyriausybė paskelbė dviejų dienų nacionalinį gedulą ir atšaukė karnavalo linksmybes, tarp jų didelį paradą, turėjusį vykti Buenos Airėse penktadienį.

Argentinos prezidentė Cristina Kirchner dėl šio incidento atidėjo spaudos konferenciją, kurioje planavo paskelbti naujienas apie ginčą su Didžiąja Britanija dėl Folklando salų.

Susisiekimo sekretorius Juanas Pablo Schiavi sakė, kad traukinys į stotį įvažiavo apie 20 kilometrų per valandą greičiu ir negalėjo sustoti, todėl rėžėsi į užtvarą bėgių gale.

„Tai labai rimtas avarija, - jis nurodė per spaudos konferenciją. - Vagonai užlėkė vieni ant kitų, o vienas iš jų įsirėžė šešis metrus į kitą.“

Dešimtys žmonių įstrigo sulamdytuose pirmajame ir antrajame vagonuose.

Ugniagesiams ir gelbėtojams teko išdaužti vagonų stoglangius, kad pasiektų viduje įstrigusius žmones.

Traukinio mašinistas buvo sužeistas, tačiau gelbėtojams pavyko jį išvaduoti iš sumaitotos kabinos. Pasak J.P.Schiavi, 28 metų mašinisto reputacija buvo nepriekaištinga.

Ši avarija įvyko Sarmiento geležinkelio linijoje, priklausančioje privačiai bendrovei TBA. Šis geležinkelis jungia Buenos Airių centrą su tankiai gyvenamu priemiesčiu už 70 kilometrų į vakarus nuo sostinės. Juo važinėja Japonijoje pagaminti traukiniai, įsigyti praeito amžiaus 7-ame dešimtmetyje.

TBA nurodė kol kas nežinanti avarijos priežasties, tačiau teigė, kad pateiks „visą informaciją ir vaizdo įrašus teismams.“

Trečiadienį įvykusi nelaimė pagal aukų skaičių pranoko paskutinę didelę geležinkelio avariją Buenos Airėse, įvykusią vos prieš penkis mėnesius. Tąsyk susidūrus dviem traukiniams ir autobusui žuvo 11 žmonių, o daugiau nei 200 buvo sužeisti.

Šio regiono priemiestinio transporto sistemoje pastaraisiais metais įvyko nemažai didelių avarijų.

2008 metų kovą 18 žmonių žuvo, o 47 buvo sužeisti, kai traukinys rėžėsi į autobusą Doloreso mieste, esančiame už 212 kilometrų į pietus nuo sostinės.

Didžiausia geležinkelio katastrofa Argentinoje įvyko 1970 metais Buenos Airių šiauriniame rajone - tąsyk žuvo 236 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių