Prie Danės - naujas dviračių takas

Trečiadienį uostamiesčio savivaldybėje pristatytas dviračių ir pėsčiųjų tako Danės upės slėnio teritorijoje nuo Biržos tilto iki Palangos kelio (miesto ribose) projektas. 

Projektuotojų bendrovės „Pamario projektai" vadovo Romo Gailiaus teigimu, viso maršruto ilgis siekia apie 12 km. 

„Naujas takas sujungtų senamiestį su šiauriniais gyvenamaisiais rajonais. Jei savivaldybė įgyvendintų visą projektą, tai jo vertė būtų apie 22 mln. litų", - sakė architektas R.Gailius. 

Dviračių ir pėsčiųjų takas driektųsi nuo senamiesčio link Jono kalnelio, Danės krantine jis toliau vestų iki „Klaipėdos baldų" fabriko, po to tęstųsi Joniškės gatve iki Liepų gatvės tęsinio. Tiltu per Danę trasa persikeltų į kitą upės kranto pusę ir būtų tęsiama link Botanikos sodo, Purmalių piliakalnio ir baigtųsi ties Liepojos gatve. 

Pagal projektą dviračių ir pėsčiųjų takai būtų atskirti žaliąja juosta. Dviratininkams siūloma įrengti 2,5 m, o pėstiesiems 1,5 m pločio takus. Visą maršrutą siūloma apšviesti, įrengiant apšvietimo stulpus. Trasoje yra numatytos dvi aikštelės riedutininkams. Šiame take taip pat turėtų atsirasti 68 poilsio aikštelės. 

Projektuotojai tvirtina, kad pagrindinis dėmesys skiriamas teritorijos kraštovaizdžio išsaugojimui, paliekant kuo natūralesnes erdves. Siekiama, kad dviračių takas natūraliai įsilietų į kraštovaizdį. Maksimaliai išsaugojami esami medžiai. 

Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė tvirtina, jog turint šį projektą dabar reikia ieškoti Struktūrinių fondų lėšų ir galbūt po 10 metų klaipėdiečiai galės važiuoti naujuoju dviračių taku.


Šiame straipsnyje: dviračių takas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių