Melnragiškės mugėje pristatė savo patiekalus

Melnragėje pirmą kartą vyko rudens gėrybių mugė-konkursas. Renginio metu melnragiškės pristatė pačių pagamintus sveikus patiekalus.

Renginys Klaipėdos vaikų laisvalaikio centre prasidėjo šeštadienio popietę. Jo metu melnragiškės pristatė patiekalus, kuriuos galima pagaminti iš darže užauginamų ir miške randamų gėrybių.

Moterų kulinarinius sugebėjimus vertino speciali komisija.

Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas tvirtino, kad melnragiškėms išradingumo ir fantazijos netrūko. Kai kurie patiekalai buvo pateikti labai įdomiai.

„Pagrindinis konkurso reikalavimas buvo, kad patiekalai būtų pagaminti iš sveikų produktų – tokių, kuriuos galima patiems užsiauginti ar rasti miške“, – pabrėžė ekspertas.

Specialiais prizais buvo apdovanotos visos rudens gėrybių mugės-konkurso dalyvės.

Užsukusieji į renginį taip pat galėjo įsigyti natūralios, naminės duonos, medaus. Susirinkusiuosius linksmino jaunimo ansamblis.

Pasak V.Sako, pirmoji rudens gėrybių mugė-konkursas pavyko, nors joje ir nebuvo labai daug dalyvių. Tikimasi, kad renginys taps tradiciniu.

„Kai kažką darai pirmą kartą labai sunku visus išjudinti. Ateityje tikimės, kad melnragiškiai, giruliškiai mugėje dalyvaus aktyviau“, – pabrėžė ekspertas.


Šiame straipsnyje: rudens gėrybėsmugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietis

klaipedietis portretas
Smagu, skanu ir linksma.

Maradona

Maradona portretas
Ir kur čia tas "ekspertas" pabrėžė?Nuotraukose nėra melragiškių veidų.

123

123 portretas
as pagalvojau,negi Melnaragej yra zmoniu kurie laiko bites???Kazkaip negaliu patiket,hmmm.O gal?Gal kas zino ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių