Klaipėdiečiai susirūpino parduodamų gyvų karpių gerove

Klaipėdiečiai susirūpino prekybos centruose pardavinėjamais gyvais karpiais. Viena pirkėja išsigando, kad iš bado žuvys pradėjo kramtyti viena kitą.

„Visi skelbia, kad reikia lesinti paukštelius, maitinti šuniukus. Kodėl niekas nesirūpina prekybos centruose pardavinėjamais karpiais? Nuolat lankausi viename iš jų. Pastebėjau, kad žuvys pradėjo viena kitą graužti. Jos nusėtos žaizdomis. Matyt, iš bado, nes niekas jų nemaitina“, – spėjo moteris.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Virgilijus Liepinis aiškino, kad prekybos įstaigose pardavinėjamų žuvų maitinti negalima. Jos skirtos prekybai.

„Sužeidimai atsirado tikrai ne dėl to, kad karpiai kramto vienas kitą. Šios žuvys nėra plėšrūnės. Gali būti, kad žuvys buvo sužalotos transportuojant ar gaudant jas“, – tvirtino pavaduotojas.

V.Liepinio teigimu, prekybos įstaiga neturi priimti sužeistų žuvų. Jos turi būti grąžinamos tiekėjui arba utilizuojamos.

„Kiek laiko gali būti laikomos gyvos žuvys prekybos įstaigoje, nustatyta nėra. Prekybos centrai, parduotuvės turi užsivežti tiek karpių, kad išprekiautų per artimiausias dienas. Ilgiau laikyti jiems patiems neapsimoka. Žuvys gali nudvėsti, krenta jų svoris“, – pasakojo pavaduotojas.

Pirkėjai iš parduotuvės gali išsinešti ir gyvą žuvį, jei pageidauja. Pardavėjas gali ją ir apsvaiginti. Tai turi būti daroma atskiroje ar prekybos salėje esančioje uždaroje patalpoje, kad nematytų klientas.


Šiame straipsnyje: karpiaikarpis

NAUJAUSI KOMENTARAI

akmens amzius

akmens amzius portretas
Manau Lietuvija ne tik gludi europos provincija bet dar ir viduramziska salis. Tik Lietuva valdo kedopedofilai tik cia kankinamos zuvys. Pvz Vokieciuose uz toki tipo "akvariuma" gautum tokia bauda kad apalptum. Bet apie ka as cia......

vytautas

vytautas portretas
Tai gal tegu niekas nieko nevalgo,nes tai nehumaniška,o jei nemato galima ir užmušti,čia tai logika.

Ne nu..

Ne nu.. portretas
Juk karpiai dantų neturi, kaip jie gali vienas kitą graužti?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių