Vandalai pajūryje nesiliauja siautėję

Prie jūros skubėję klaipėdiečiai savaitgalį užfiksavo pasibaisėtiną vaizdą. Vandalai šįsyk siautėjo netoli Girulių. Automobilių stovėjimo aikštelėje poilsiautojai išvydo didžiulę krūvą supjaustytų padangų ir suniokotą, dažais išterliotą informacinį stendą.

Piktybiškas išpuolis nepaliko abejingų. Žmonės traukė pečiais ir stebėjosi, kas galėjo taip begėdiškai pasielgti.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki teigė, jog vandalizmo atvejų pasitaiko ir žiemą, ir vasarą.

"Stendas buvo įrengtas tik prieš dieną. Sulaužyta stendo atrama. Šiandien jau tvarkome. Jeigu įmanoma, tokiais atvejais stengiamės nuvalyti užrašus. Sunku pasakyti, kas taip pasielgė. Tai ne pirmas atvejis, kai vandalai niokoja paplūdimius", – kalbėjo A.Siakki.

Nedorėliai ne tik gadina inventorių viešosiose erdvėse, bet ir nevengia atsikratyti nebereikalingais daiktais, susidėvėjusiomis padangomis.

Pavykus nustatyti pažeidėjus, už tokį gamtos teršimą jiems taikomos šimtus eurų siekiančios baudos.

Pasak "Klaipėdos paplūdimių" direktoriaus pavaduotojo, kiekvieną vasarą tenka tvarkyti suniokotas persirengimo kabinas.

Neretai iš kabinų vagiami metaliniai kabliukai, skirti pasikabinti rūbams.

Prieš kurį laiką grafičių mėgėjai Pirmojoje Melnragėje dažais išterliojo transformatorinę, apgadino šiukšliadėžes, medinius suoliukus.

"Bandome viską sutvarkyti operatyviai, tačiau paplūdimys nemažas, dirbame visur, tad tą pačią dieną problemą išspręsti pavyksta ne visada", – pasakojo A.Siakki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onute

Onute portretas
Oi,oi,kokie visi bejegiai,kokie visi nusimine,neskieskit nesamoniu,kontrobadininkus sugaudo,o siu narkomanu ne.Kreiptis reikia i tam tikras tarnybas ir patars ka daryti.o dabar perdazo,taiso,verkslena.kaip cia iseina,negi negalvori dirba.

nes

nes portretas
tepliotojai turi stogą tai vaikų teisės

tai

tai portretas
ko noret juk tai dudoriaus festi....iki...valios pasekme .....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių