Valstybės dieną – niūrios nuotaikos: Klaipėdoje sukčiai apgavo du senolius

Liepos 6-oji ne visiems šiemet tapo šventines diena. Du pagyvenę klaipėdiečiai patys atidavė sukčiams savo santaupas ir apie apgavystę suprato per vėlai – kai nusikaltėlis jau buvo dingęs.

Pirmadienį vien Klaipėdoje sukčiai pasipelnė beveik 4 tūkst. eurų.

Apie 11 val. į 81 metų senolio laidinį telefoną paskambino telefoninis sukčius ir įtikino pensininką esąs policijos pareigūnas. Pokalbis pakrypo apie klaipėdiečio namuose laikomus pinigus. Apsimetėlis įtikino senolį turintis patikrinti, ar pinigai nesuklastoti.

Apie 13 val. pas pensininką, gyvenantį Bandužių gatvėje, atėjo nepažįstamas vyras. Jis taip pat sakėsi esąs policininkas.

Kaip tikras pareigūnas jis paprašė senolį parašyti pareiškimą. Ko gero, šeimininkas jau buvo pasisakęs, kad visus namie laikomus grynuosius padėjo į stalčių prieškambaryje.

Kol pagyvenęs vyras raitė pareiškimą, nusikaltėlis paėmė 2,9 tūkst. eurų ir paspruko.

Gali būti, kad jo kišenėje jau buvo 1040 eurų, kuriuos jis nugvelbė iš 89 metų moters, gyvenančios taip pat pietinėje Klaipėdos pusėje.

Pas Reikjaviko gatvėje gyvenančią pensininkę sukčiaus pasiuntinys apsilankė tarp 11.30 ir 12.15 val. panašiai į Bandužių gatvėje pinigus pavogusįjį apibūdinamas vyras įtikino senolę esąs policininkas ir privalantis patikrinti, ar jos namie laikomi pinigai nėra padirbti.

Vos tik šeimininkė ištiesė kupiūras, apgavikas dingo ir nebegrįžo.

Abu sukčiavimo atvejus tiria Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai, jie mano, kad telefoninių sukčių pagalbininką nustatyti nebus sudėtinga, mat abu nukentėjusieji įsidėmėjo jo bruožus.

Teismuose dažnai nagrinėjamos panašios bylos, tačiau net ir nustačius kaltuosius, vilties atgauti pinigus apgautiems žmonėms praktiškai nėra. Vienas tokių nuolat senolius apgaudinėjusių vyrų prisipažino, kad šie eurai labai greitai paskirstomi, didžioji jų dalis tenka įkalinimo įstaigų senbuviams, kurie juos išleidžia labai greitai. Pasak nusikaltėlio, nemaža dalis šių pinigų už neteisėtas paslaugas sumokami prižiūrėtojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a ne

a ne portretas
tai va kaip gaunasi ,kad nusikalteliam s galima tureti nekontroliuojamu pinigu,netaip kaip taksistams ar policininkams ,medikams..

marina thebault-kosel

marina thebault-kosel portretas
Šveicarijoje technika yra ta pati: sukčiai apsimeta, kad yra šeimos nariai, kuriems jos reikia. Tai vadinama „pusbrolio smūgiu“. Tikslinė auditorija - seni žmonės. Lietuvoje melagingas pusbrolis apsimeta policijos pareigūnu, ieškančiu padirbtų pinigų. Tai įrodo du dalykus. Pasitikėjimas policija ir įprotis padirbti pinigus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių