Už terliones atlygins pinigais

"Dėjau ant sistemos", – tokiu užrašu, "pagardintu" keiksmažodžiu, ant pastato sienos savo požiūrį į aplinką išreiškęs mokinys kartu su trimis bendraminčiais sulaukė atpildo.

Nors Klaipėdos miesto apylinkės teismas atleido juos nuo baudžiamosios atsakomybės, kadangi jie nusikalto būdami nepilnamečiai, vaikinams bei jų tėvams teks gerokai pakratyti kišenes. Išterliotų pastatų savininkų naudai priteistos nemažos pinigų sumos.

"CK, CEKO, H.H, DUNK, CE, HOOMIES HOOD, SISTEMA KNISA, DUNK AFK, LU, LUKUSH" – tokie užrašai jau kelerius metus darko pastatus pietinėje miesto pusėje.

Vaikinai ne tik pasižymėdavo ant kiekvieno savo gyvenamo rajono kampo, kaip tai yra pratę daryti gyvūnai, bet ir išliedavo jausmus.

Vienas jų tokiu būdu prisipažino mergaitei ją mylįs.

Demaskuoti grafitininkus ėmęsi pareigūnai taikė metodikas, kurias naudoja kovodami su organizuotomis gaujomis.

Savas policijai žmogus susirado vieną įtariamųjų, pelnė jo pasitikėjimą ir išgavo, kur ir kokiu būdu šis su draugais aprašinėjo pastatus.

Tarp nukentėjusiųjų buvo ir E.Balsio menų gimnazija, kurios vienas pastatų yra įtrauktas į valstybės saugomų paveldo objektų sąrašą.

Galiausiai visi keturi vaikinai buvo demaskuoti, pripažino kaltę ir pareiškė, kad dėl savo poelgių labai gailisi.

Tai lėmė teismo sprendimą, kuriuo jie atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės.

Tačiau vaikinai dar ilgai prisimins šį savo paauglystės nuotykį – teismas privertė juos ištisus metus po 23 val. nežengti iš namų.

Didžiausia bausmė šiems jaunuoliams tai, kad nuosprendžiu patenkinti visi civiliniai ieškiniai, siekiantys bemaž 5 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

HsO

HsO portretas
Reikia daugiau legaliu sienu. Na bet jai musu "lietuveliai" gaila legaliu sienu tai ir toliau "gaudys" taip vadinamus "vandalus" ir reiks moket uz sienu nudazyma. Skiria tegul lesu ir bus "vsio" o dabar beveik nera vietu Klaipedoje kur gali ateiti ir ramiai papaisyti. Beto graffiti menininkai neapsiriboja tik lapu. Svari nuvalyta siena labai traukia graffiti menininka. Na tai ir toliau gyvenkime "Sovietines Rusijos Sistema" nes tos pilkos sienos atrodo tuoj mane nuzudys.

MoN

MoN  portretas
Kodel grafitininkai turi but baudziami jie tokiu budu gyvena tai ju darbas kaip ir visu kytu zmoniu tiesiog jie ta darba dirba is sirdies del malonumo tai menas jei zmones nenori matyti piesiniu ant savo gyvenamuju namu reikia kad valdžia skirtu vieta kurioje galima butu paisyti graffiti ir tada visi bus patenkinti.kadangi as pats duomiuos graffiti as uz tuos bahuriukus ;) By~MoN

22

22 portretas
Reikejo stoveti uz savo zodi... O ne pasiduoti ir kaip suniukam meilykautis tiem kurie valdo ta supista sistema. Ps. laukit
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių