Tragedija – be pabaigos: senyva klaipėdietė bus priversta palikti savo namus

Gyvenimo saulėlydyje ligota klaipėdietė Liudmila bus priversta išsikraustyti iš savo namų, kuriuose gyveno pusę amžiaus. Jos būstas, teismo sprendimu, turi atitekti našlaitei, kurios šeimą eismo įvykyje pražudė neblaivus Liudmilos sūnus. Pats kaltininkas mirė prieš kelis mėnesius, o padarytos nuodėmės našta prislėgė ligotą jo motiną.

Pražūtingas susidūrimas

77-erių Liudmila jau pusketvirtų metų gyvena pragare, kurį užkūrė jos jaunėlis sūnus Igoris.

Šiandien jo paties jau nebėra tarp gyvųjų, vyras mirė pernai spalį, būdamas vos 47-erių.

Motina tikina, jog jis neatlaikė kaltės jausmo ir emocinės naštos dėl avarijos, kurios kaltininku tapo ir kurioje pražudė ugniagesio šeimą iš Radviliškio, nors teisme jis ir kartojo, kad "jam labai dėl visko gaila, bet jis – nekaltas".

Tą lemtingą 2015 m. spalio 4-osios sekmadienio vakarą radviliškiečių D. šeima važiavo iš Palangos, kur šventė vienos mergaičių gimtadienį.

Tragiška avarija kelyje Šiauliai–Palanga įvyko apie 19 valandą.

Tada 44-erių metų Igorio vairuojamas "Hyundai Galloper" susidūrė su BMW, kuriuo važiavo D. šeima.

31 metų ugniagesio žmona ir trejų metų dukra žuvo iš karto. 36-erių metų BMW vairuotojas mirė ligoninėje.

Ugniagesio kolegos gelbėtojai iš sumaitoto BMW ištraukė vos gyvą mergaitę, kuriai po dviejų dienų sukako 11 metų. Labai sunkios būklės nukentėjusioji išvežta į Vaikų ligoninę Klaipėdoje.

Prie mergaitės lovos ligoninėje budėjusi jos močiutė iš komos pabudusiai anūkei turėjo pasakyti kraupią tiesą, jog nebėra jos mamos, tėčio ir mažosios sesutės, ji liko visiška našlaitė.

Prie vairo sėdo neblaivus

Vėliau ekspertizė nustatė, kad į ugniagesio automobilį atsitrenkęs ir jauną šeimą pražudęs klaipėdietis buvo neblaivus, jam nustatytas 1,68 prom. girtumas.

Pats kaltininkas tvirtino tąkart išvakarėse išlenkęs tik alaus ir porą stikliukų stipresnio alkoholio, o incidento dieną esą nieko negėręs.

Vėliau teisme kaltininko advokatas tikino, kad alkoholio promilių esą galėjo atsirasti dėl vaistų, kuriuos vairuotojas vartojo po avarijos ir kurie buvo suleisti prieš operaciją.

Tačiau kaltinimą palaikiusio prokuroro Juozo Syko teigimu, kraujo tyrimas buvo atliktas dujinės chromatografijos metodu, kuris yra įteisintas ir vienintelis patikimas būdas etilo alkoholio koncentracijai kraujyje nustatyti.

Beje, Igoris prieš kelerius metus buvo baustas už kelių eismo pažeidimą, nes tada irgi vairavo neblaivus.

Toje lemtingoje avarijoje labai nukentėjo ir pats kaltininkas, jis neteko kairės rankos, buvo stipriai sužalotos jo žmona ir 15-metė dukra.

Po nuosprendžio rado negyvą

Pernai spalį Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs apeliacinę bylą, Igorį pripažino kaltu ir paskyrė dešimties metų laisvės atėmimo bausmę bei šimtus tūkstančių eurų, kuriais jis turėjo atlyginti žalą artimųjų netekusiems šeimos nariams.

Bausmę jis turėjo atlikti pataisos namuose.

Nukentėjusiųjų atstovai tada prasitarė, jog, palyginti su trijų žmonių žūtimi, 10 metų nelaisvės – menka bausmė.

Kad būtų iš ko atlyginti priteistą sumą, iškart po avarijos buvo areštuoti du kaltininko butai.

Vėliau areštuota pusantro buto, nes Igoris išsiskyrė su žmona ir dalis turto atiteko jai.

Praėjus nedaug laiko po nuosprendžio, pernai spalio 28-ąją avariją sukėlęs ir kaltu pripažintas Igoris savo namuose rastas negyvas.

Labiau būčiau patenkintas, jei to įvykio iš viso nebūtų buvę.

"Kai jis mirė, aš pats pranešiau nukentėjusiųjų atstovams. O per visą teismo procesą nuo pirmos instancijos iki apeliacijos jo pozicija buvo tokia: "Gailiuosi, kad žmonės žuvo, bet esu nekaltas." Ir kai po bylos manęs kažkas paklausė, ar aš patenkintas nuosprendžiu, atsakiau, jog niekada nebūsiu patenkintas. Labiau būčiau patenkintas, jei to įvykio iš viso nebūtų buvę", – teigė prokuroras J.Sykas.

Laukimas – it prie giljotinos

Po avarijos kaltininko mirties nukentėjusiųjų skausmas nė kiek nesumenko, o paties Igorio motinai gyvenimo saulėlydyje atsivėrė tikri pragaro vartai.

Moteris kadaise, dar privatizavimo laikų pradžioje, savo dviejų kambarių butą nusprendė užrašyti Igoriui.

Po Igorio mirties tiek jo motina Liudmila, tiek ir jo dukra atsisakė palikimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Baisu pagalvoti ka jaucia maza mergaite netekusi seimos.Bet galetu leisti tai senuciukei nugyventi tama bute tiek kiek liko jai dar.Kur ji eis?

Pilietis

Pilietis portretas
Komentatoriai, skaitykit atidžiau, butas yra ne tos moteriškės, o sūnaus, avarijos kaltininko. Moteriškė gyvena ne savo bute. Taip, butą ji gavo tarybiniais laikais, bet privatizuoti leido sūnui.

to "gerai" kad..

to "gerai" kad..  portretas
tu pradžiai bent paskaityk kas parašyta :) ....Be to ten ir rašo, kad ji rusė nemokanti lietuviškai....,nejaučiu jokio gailesčio tokiems driskiams, pijokams
VISI KOMENTARAI 106

Galerijos

  • Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena
    Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena

    Trečiadienio vakarą, prieš 19 val., Gargžduose nerimo įvarė staiga miesto centre ėmusi kaukti sirena. ...

  • Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?
    Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?

    Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turt...

    1
  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    4
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    2
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    13
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
Daugiau straipsnių