Teismui perduota narkotikus po žeme slėpusio klaipėdiečio byla

  • Teksto dydis:

Teismui perduota narkotikus miške, po žemėmis, slėpusio klaipėdiečio byla.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 28-erių uostamiesčio gyventojas kaltinamas neteisėtai laikęs ir gabenęs didelį kiekį narkotinių ir psichotropinių medžiagų, turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti.

Kaip skelbia prokuratūra, tyrimo duomenimis, klaipėdietis neteisėtai laikė, įtariama, didelį kiekį kvaišalų – beveik 100 gramų psichotropinės medžiagos MDMA ir daugiau nei 6 gramus narkotinės medžiagos kokaino.

Remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, kaltinamasis šiuos kvaišalus nuo pašalinių akių slėpė užkasdamas juos po žeme keliuose Klaipėdos rajone esančiuose miškuose.

Manoma, kad vyras, norėdamas sumažinti riziką įkliūti, ne tik slėpė kvaišalus po žeme, bet galimai juos parduodavo tik patikimiems pirkėjams – kitiems platintojams.

Pasak prokuroro Vitalijaus Gulenkovo, narkotines ir psichotropines medžiagas laikiusį bei jas platinusį asmenį nustatyti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn pavyko kruopštaus ir nuoseklaus Tauragės kriminalistų darbo dėka.

Kaltinamajam už neteisėtą didelio kiekio narkotinių ir psichotropinių medžiagų įgijimą, laikymą, gabenimą turint tikslą jas parduoti ar kitaip platinti gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dešimties metų. Baudžiamoji byla perduota Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmams.

Ikiteisminį tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras V. Gulenkovas.


Šiame straipsnyje: teismasnarkotikaiklaipėdietis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių