Prieš paveikslus – vandalų išpuolis

Daugiau nei metus po atviru dangumi Klaipėdos koncertų salės parkelyje kaboję profesionalių menininkų tapyti paveikslai užkliuvo vandalams. Šeštadienį, išsyk po vidurnakčio, trys terliai juos ištepė dažais. Tepliotojai sulaikyti pilietiškų praeivių dėka.

Kol Klaipėda šventė ir mėgavosi koncertais, šokančiais fontanais ar kinu po žvaigždėtu dangumi, keli jaunuoliai „linksminosi“ tik jiems patiems suvokiamais būdais.

Jiems kažkodėl užkliuvo Klaipėdos koncertų salės parkelyje kabantys profesionalių dailininkų darbai, kurie čia eksponuojami daugiau nei metus.

Chuliganai ėmėsi savo „tapybos“, tačiau vandalus pastebėję praeiviai skubiai pranešė policijai ir du jų pavyko sulaikyti: neblaivų (1,07 prom.) 20-metį ir 22 jo draugą, šis buvo blaivus. Kitas jų bendras paspruko. Vaikinai sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Išpuolis labai nuliūdino Koncertų salės darbuotojus, nes šie paveikslai yra vertingi. Pernai per Tarptautinį violončelės festivalį ir konkursą tiek profesionalūs dailininkai, tiek meno mokyklų moksleiviai tapė paveikslus, susijusius su violončelėmis. Šie darbai vėliau iškabinti šalia esančiame parkelyje.

„Tie visi darbai niekieno nepaliesti išbuvo visus praeitus metus, atlaikė žiemą, o dabar kažkam užkliuvo. Labai gaila, nes tie paveikslai yra vertingi. Mes stengiamės puošti miestą, o kažkas jį niokoja. Čia nebuvo jokios politinės potekstės, ar dar kažko. Tai yra banalus vandalizmas, taip man sakė ir policijoje. Kol kas finansiškai įvertinti, kokie nuostoliai pdaryti, dar negalėčiau“, – pasakojo Klaipėdos koncertų salės vadovė Danutė Žičkuvienė.

Pas sulaikytuosius rasta ir daugiau grafičiui skirtų dažų. Galimas dalykas, kad šie jaunuoliai tą patį vakarą pasidarbavo ir kažkur kitur.

„Labai dėkinga sąmoningiems piliečiams, kurie ėjo pro šalį ir neliko abejingi šitam išpuoliui. Pamatę, kas daroma, žmonės skubiai informavo pareigūnus ir nusikaltėlius pavyko sulaikyti. Jei ne tie žmonės, galbūt vandalai būtų pridarę ir daugiau nuostolių“, – svarstė D. Žičkuvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

""Garsus autoriai"".......be pavardziu

""Garsus autoriai"".......be pavardziu portretas
Kas autorius siu ""sedevru""? kodel nenorima paviesinti?

Klausimas

Klausimas portretas
Čia dar reiktų išsiaiškinti, kas tikri vandalai, ar tie, kurie tokį "meną" rodo žmonėms ir gadina skonį, ar tie, kurie ant vienos teplionės užtepa kitą.

A tai čia

A tai čia portretas
garsiu menininku darbai yr?Mislijau ka kokia mokykla mokiniu pešinius išstatė.Kitakart geriau užrašyket tik ta garsia pavarde.Ir daugiau nieko.Geriau bus
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių