Sulaikyti heroino platinimu kaltinami klaipėdiečiai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo.

Baudžiamojon atsakomybėn iš viso patraukti šeši asmenys. Keturi iš jų – 45 m. klaipėdietė ir 63 m., 56 m. bei 49 m., taip pat uostamiestyje gyvenantys, vyrai įtariami narkotinės medžiagos – heroino platinimu, veikiant organizuotoje grupėje.

Dar 2020 m. gegužės mėn. Klaipėdoje, Paryžiaus Komunos g., KPONTV pareigūnai sulaikė niekur nedirbantį, tuo metu – neteistą (2020 m. nuteistas už vagystes), 26 m. Klaipėdos miesto gyventoją. Pastarojo apžiūros metu rasta heroino.

Tęsiant tyrimo veiksmus, 2020 m. rugsėjo mėn. Klaipėdoje, Baltijos pr., sulaikytas 47 m. niekur nedirbantis, anksčiau už neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti kelis kartus teistas, klaipėdietis. Vyriškio asmens kratos metu rasta heroino.

Tą pačią dieną policijos pareigūnai skirtingose Klaipėdos vietose sulaikė ir šias narkotines medžiagas įtariama platinusius asmenis.

Minėta 45 m., individualia veiklą užsiimanti, anksčiau už neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti keletą kartų teista, moteris sulaikyta Baltijos–Taikos pr. sankryžoje. Atliktų kratų pastarosios naudojamame automobilyje ir gyvenamosiose vietose metu rasta heroino, vienkartiniai švirkštai su heroino ir kokaino pėdsakais bei dvejos svarstyklės.

49 m., už vagystes, neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti, kontrabandą teistą, vyriškį policijos pareigūnai sulaikė Šilutės pl. Asmens kratos ir kratos gyvenamojoje vietoje metu taip pat rasta heroino.

Atliktos kratos kitų sulaikytų 63 m. ir 56 m. vyriškių bendroje gyvenamojoje vietoje metu taipogi rasta narkotinių medžiagų – heroino ir karfentanilio.

Pastarieji, niekur nedirbantys, asmenys teisėsaugai taip pat gerai žinomi. 63 m. įtariamasis anksčiau teistas už teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Kitas – 56 m. bendrininkas, anksčiau teistas už pasipriešinimą valstybės tarnautojui, neteisėtą šaunamojo ginklo, šaudmenų ir sprogstamųjų medžiagų įgijimą, laikymą, gaminimą ar realizavimą, chuliganizmą, vagystes, turto sunaikinimą ar sugadinimą, melagingų parodymų davimą, plėšimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Keturi įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Kitiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Už narkotinių medžiagų platinimą numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zemaitis

Zemaitis portretas
Narkotikai "liejasi" laisvai. Nuokriusos valdzioje patenkinti. ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių