Policija aiškinasi, kas Smiltynės kopose sukėlė gaisrą

Vėlų penktadienio vakarą Klaipėdos ugniagesius pasiekė grėsminga žinia – Smiltynėje įsiplieskė gaisras. Po valandos liepsna jau buvo užgesinta, ugnis neišplito. Tiriant šį įvykį darbo bus ir policijai, nes įtariama, kad gaisras buvo sukeltas tyčia.

Pranešimas apie gaisrą Klaipėdos priešgaisrinę gelbėjimo valdybą pasiekė 23.21 val. Į įvykio vietą išskubėjo kelios gaisrinės mašinos. Ugnis siautėjo ties vyrų paplūdimiu, rasti šią vietą nebuvo paprasta.

Liepsna siautėjo ant kopagūbrio. Degė kopoms sutvirtinti skirtos žabatvorės, liepsna jau plito į mišką, liepsnojo apie 50 arų miško paklotės.

Šį kartą mišką išgelbėjo neseniai pajūrį nuskalavusio lietaus drėgmė. Gaisringumo klasė pajūrio miškuose nėra aukšta, todėl medžiai nuo paklotės neužsiliepsnojo.

Maždaug po valandos ugniagesiai pranešė, kad gaisras likviduotas. Nudegė apie trys arai paklotės kopagūbrio viršuje, tai yra sudegė visa kopos viršų dengusi augmenija, ugnis sunaikino ir kopų klojinius.

Ugniagesiai įsitikinę, kad šis gaisras buvo sukeltas tyčia, mat gaisro židiniai buvo du, tarp jų buvo maždaug 30 metrų atstumas. Vėlų vakarą į gaisravietę važiavo ir policininkai, bet apie įtariamuosius kol kas žinių nėra.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

Penktadienį ryte Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistai dar kartą vyko į gaisro vietą ir ketino apžiūrėti įvykio vietą dienos šviesoje.

Klaipėdoje prieš kelerius metus siautėjo piromanas, kuris labai mėgo padeginėti miesto šiukšlių konteinerius, o galiausiai buvo nubaustas ir už tai, kad sukėlė gaisrą pajūrio miške. Ši istorija rodo, kad net naktį atokiai nuo žmonių akių įvykdęs piktadarybę padegėjas gali būti demaskuotas.


Šiame straipsnyje: Smiltynėkoposgaisraspadegimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių