Skandalingasis Tauragės rajono mokyklos direktorius įsisuko į teismų karuselę

Skandalinga vieno Tauragės rajono mokyklos direktoriaus karjera ir toliau narpliojama įvairaus lygmens teismuose.

Mušė, bet dirbs toliau?

Vyras išgarsėjo po to, kai 2018 m. spalį kumščiais auklėjo mokinį.

Bylos duomenimis, mokyklos direktoriaus kabinete ugdymo įstaigos vadovas penkiolikmečiui tyčia sudavė du kartus kumščiu į dešinį šoną ir vieną kartą delnu per galvą.

Mokyklos direktoriui buvo skirta 90 eurų bauda, jis buvo atleistas iš pareigų.

Tačiau metus bylinėjęsis vadovas pernai pasiekė pergalę ir buvo grąžintas į pareigas. Buvo panaikinta ir už fizinį smurtą prieš nepilnametį skirta bauda.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas konstatavo, kad šioje byloje nukentėjusiuoju buvo pripažintas nepilnametis asmuo, tad byla turėjo būti nagrinėjama teisme.

Aiškinama, kad baudos policijos komisariatas negalėjo skirti, vadinasi, procese buvo padaryta nusižengimų.

Administracinio nusižengimo byla perduota nagrinėti teismui.

Direktoriaus administracinio nusižengimo byla buvo nagrinėjama Tauragės apylinkės teismo Tauragės rūmuose, kur sausio 20 d. nutartimi nuspręsta bylą grąžinti policijai administracinio nusižengimo protokolo turinio trūkumui pašalinti ir nutartyje nurodytai medžiagai pateikti.

Laukia keli procesai

Direktorius taip pat mina teismų slenksčius ir dėl atleidimo iš darbo pripažinimo neteisėtu, grąžinimo į darbą, vidutinio darbo užmokesčio už priverstinės pravaikštos laiką priteisimo.

Ši byla šiuo metu nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.

Klaipėdos apygardos teismas atnaujino šios bylos nagrinėjimą iš esmės, tačiau sustabdė civilinės bylos nagrinėjimą iki įsiteisės procesinis sprendimas administracinėje byloje, kurioje buvęs mokyklos vadovas traukiamas atsakomybėn pagal Administracinių nusižengimų kodekso 72 straipsnio 3 dalį.

Teisėjų kolegijos vertinimu, administracinio nusižengimo byloje priimtas procesinis sprendimas turės įtakos sprendžiant klausimą dėl pirmosios instancijos teismo sprendimo teisėtumo ir pagrįstumo.

Virtinė incidentų

Tačiau šio pedagogo istorija ir toliau traukia aplinkinių dėmesį.

Nuo 1996-ųjų pagrindinei mokyklai, esančiai Tauragės rajone, vadovavęs ir iš viso kone keturių dešimtmečių darbo stažą turintis pedagogas praėjusią savaitę spaudoje buvo aptarinėjamas dėl grasinimų Tauragės rajono merui bei savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjui.

Pats mokyklos direktorius žurnalistams po to aiškino, jog tai buvęs nesusipratimas.

Kiek anksčiau vietinė žiniasklaida aprašinėjo jau kitą incidentą, kuriame vėl minėtas buvęs mokyklos vadovas.

Teigta, jog vieną rytą prie pagrindinės mokyklos sulėkė policijos pareigūnų bei savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus specialistų automobiliai.

Policijos pareigūnai teigė gavę pranešimą iš gyventojų, kad mokyklos direktorius kelia įtarimų, ar darbe yra blaivus.

Tačiau policijos pareigūnų alkoholio matuoklis parodė nulius, tad beliko konstatuoti, kad įtarimai nepasitvirtino.

O štai prieš keletą metų direktorius taip pat turėjo nemalonumų, kai buvo sučiuptas neblaivus prie vairo.

Teismas atėmė vyrui teisę vairuoti pusantrų metų ir konfiskavo automobilį "Mitsubishi Colt". Nuo baudžiamosios atsakomybės vyras atleistas pagal laidavimą perduodant sūnui.

2014 m. pedagogas pastebėtas esą girtas siautėjęs Batakių miestelyje. Viešoje vietoje neva kėlė triukšmą, necenzūriniais žodžiais iškeikė jį raminti bandžiusius policininkus.

Tą kartą mokyklos vadovas į matuoklį įpūtė 2,05 prom.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ĮRODYMAS

ĮRODYMAS  portretas
kaip žmogaus nervų sistemą veikia šis darbas. Ypač, kai taip ilgai užtrunka. Ar tai ne pakankama priežastis ankstinti pedagogų pensinį amžių, ir padvigubinti jų pensijas (nežiūrint, kad ligi šiol jiems mokėtos mažos algos - tai ne jų, o valstybės problema!) - senatvėje po tokio įtempto darbo jiems reikės daug vaistų! Ar mokytojavimas nėra pripažintas kaip ypatingos svarbos tarnyba, sveikatai pavojinga profesija? Jei ne - tai nusikaltimas!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių