Prokurorai įtaria neteisėtą viešbučio Palangoje registraciją

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra teisme siekia panaikinti leidimą registruoti viešbutį Palangoje – manoma, kad pastatas rekonstruotas pažeidžiant projektą ir yra aukštesnis nei planuota.

Įtariant neteisėtą pastato rekonstrukciją ir ginant viešąjį interesą prokurorai kreipėsi į Regionų apygardos administracinį teismą ir prašo, kad neteisėtai išduota pažyma būtų panaikinta, antradienį pranešė prokuratūra.

„Kadangi pažyma yra patvirtinta ir įregistruota Nekilnojamojo turto registre, nustatytas pažeidimas nėra tik techninio pobūdžio ar mažareikšmis procedūrinis pažeidimas“, – teigiama pranešime.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija BNS patvirtino, kad rekonstruojamas pastatas yra Virbališkės take 3h, Palangos savivaldybės išduotame statybų leidime nurodoma, kad jo statytoja – įmonė „Palangos loftai“.

Viešbučio pastato registracijos pažymą pernai kovą išdavė Vidurio Lietuvos statybos valstybinės priežiūros departamentas, tačiau tų pačių metų gruodžio mėnesį jam patikrinus nustatyta, kad šis dokumentas išduotas neteisėtai.

Paaiškėjo, kad pagal parengtą projektą beveik trimis metrais didinamas rekonstruojamos statinio dalies aukštis, keičiami esminiai projekto sprendiniai. Pagal kadastro duomenų byloje esančias nuotraukas matyti, kad pažymos išdavimo metu buvo pradėtas statyti antstatas, tačiau karkaso išmatavimai kadastro byloje nenurodyti.

Anot prokuratūros, tokiu atveju norint tęsti statybą būtina gauti naują leidimą, o apie numatomą projektavimą informuoti visuomenę.

„Statytojui to nepadarius pažyma negalėjo būti išduota, o pateiktas prašymas turėjo būti atmestas nurodant esamus trūkumus“, – nurodo prokuratūra.

Pagal 2020-ųjų rugsėjį Palangos savivaldybės išduotą statybų leidimą sandėlis galėjo būti rekonstruotas į viešbutį, o projektuotojų pateiktuose dokumentuose buvo nurodoma, kad planuojami neesminiai pasikeitimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
gal statytojas Pajurio loftai? klaidele

What

What portretas
Koks ten dar viesbutis, jei ten nera jokiu sanitariniu mazgu ir viskas daroma is pigiausiu medziagu. Vaizdas lyg ruosiama pardavimui su vaizdu is kopu i jura

senis

senis portretas
idomu tur būt tik per žiuronus įžiūrėjo ir kai pastatė iki to buvo nematoma ,jei lietuvoje tos tarnybos kuriom priklauso tikrint kas kur tik žemę pajudina o jie jau čia būtu viskas normalu ,bet kai tos tarnybos prabunda kai jau pastatyta tai tokių tarnybu turėtu valstybė atsisakyt.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių