Pajūryje – šiurpą keliantis radinys

Netikėtas radinys pribloškė Antrojo pasaulinio karo laikų gynybinių įtvirtinimų „Memel Nord“ aplinką tvarkiusius istorijos entuziastus. Pajūrio smėlyje rastas priešlėktuvinis šovinys su visu sprogdikliu.

Tik po kurio laiko baterijos aplinką tvarkę vyrai susivokė, kad galėjo išlėkti į orą.

Apie radinį informavo Pajūrio regioninio parko direkcija.

„Vakar šalia „Memel Nord“ tvirtovės savanoris, tvarkydamas aplinką, priklaupė ir pajautė kietą pagrindą. Atidžiai apžiūrėjęs vėjo atpustytą daiktą smėlyje, iškart suprato, kad tai labai konkretus ant įtvirtinimo stovėjusio pabūklo FLAK 40M priešlėktuvinis šovinys. Karinės žinios karo istorija besidominčiam ir ekskursijas vedančiam gidui sufleravo, kad tai – nesprogęs sviedinys ir jis gali būti sveikas, todėl iškarto buvo pranešta atitinkamoms tarnyboms“, – apie įvykį rašoma parko direkcijos socialinio tinklo paskyroje.

Išminavimo brigada ir policija atvyko žaibiškai ir patvirtino įtarimus.

Sviedinys buvo nukenksmintas ir jau po pietų buvo išvežtas utilizuoti.

„Vis tik, kai paleidžiame siautėti vaikus pajūryje, kažkaip juos reikia instruktuoti apie tai, kad jokiu būdu neliesti jokių besimėtančių surūdijusių gelžgalių. Galima taip pat ir nuvesti juos į ekskursiją „Memel Nord“ tvirtovėje, kur gidas visiems vaikams parodo įvairius karinius eksponatus ir metodiškai paaiškina kaip elgtis netyčia atradus kažką panašaus“, – perspėjamu dalijasi parko direkcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šiurpą sukėlė tik Astai Aleksėjūnaitei, saugiai sėdinčiai Kaune.

kotas

kotas portretas
Gerai, kad neišlėkė, o kai išlėks, bus kalti rusai.

Anonimas

Anonimas portretas
Čia ne gąsdinimas, o įspėjimas, ponia pensininke
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių