Pajūryje praūžęs škvalas prikrėtė eibių: vertė medžius, maitojo automobilius

Sekmadienį vakare pajūryje ir pamaryje praūžęs škvalas prikrėtė eibių. Vėjas ūžė, vertė medžius, kurie maitojo po jais stovėjusias mašinas. Tūkstančiai gyventojų liko be elektros.

Vėjas ėmė stiprėti po 18 val. Netrukus netoli Klaipėdos jis jau siautėjo ir vartė medžius. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, 19.19 val. Šilutės rajone, Saugų seniūnijoje, Alkos kaime, ant kelio nuvirto medis.

Lapuotis prispaudė automobilį "Nissan Tida".

19.35 val. ugniagesiams pranešta apie tai, kad Dovilų seniūnijoje ant kelio Grobštai–Žiaukai virto medis ir prispaudė automobilį "Volkswagen Passat". Ugniagesiams teko nuo kelio valyti išsiliejusius mašinos skysčius.

Skubėdami į šią vietą, gelbėtojai nuo kelio pašalino dar kelis medžius. Važiuodami į Agluonėnus, ugniagesiai nupjovė trijų pavojingai virš gatvės pasvirusių lapuočių šakas.

Tuo pačiu metu Šilutės rajone, Juknaičių seniūnijoje, Pašyšiuose, ant namo užvirto medis ir nutraukė elektros laidus. Paaiškėjo, kad vėjas išvertė tris medžius. Vienas griuvo ant namo kampo, antras užvertė keliuką į sodybą, trečiasis nutraukė tarp sodybų einančius laidus.

19.42 val. Klaipėdoje, Tauralaukyje, prie Jaunimo gatvės, nuvirto medis, jo šaka išdaužė automobilio "Volkswagen Touareg" priekinį langą ir nukrito ant šalia stovinčių dviejų automobilių bei juos apgadino.

Socialinio tinklo „Facebook“ grupės „Klaipėdos reidai II“ nuotr.

Vėjai traukė laidus. Vakare šviesa dingo dalyje Vėžaičių ir kitose gyvenvietėse.

ESO Ryšių su visuomene projektų vadovas Tomas Kavaliauskas pranešė, kad pajūryje škvalas sukėlė 50 gedimų įvairiuose elektros įrenginiuose.

Dėl jų gedimų be elektros įvairiais laiko tarpsniais buvo apie 8 tūkst. vartotojų Klaipėdos regione: Šilutės, Gargždų ir Kretingos rajonuose.

Šviesa vėl įsižiebė maždaug po valandos ar dviejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Škvalas

Škvalas portretas
Tai už ką dabar balsuoti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių