Nuteistas prieš mažametę dukrą smurtavęs klaipėdietis

  • Teksto dydis:

61-erių Klaipėdos gyventojas teismo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ir pareigomis bei nesunkaus mažametės sveikatos sutrikdymo.

Vyrui paskirta lygtinė dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams, penktadienį pranešė prokuratūra.

2020 metų rugsėjo mėnesį policijos pareigūnai iš anoniminio pranešėjo gavo informacijos apie, kad vienas dvi mažametes dukras auginantis V. S. galimai naudoja prieš jas smurtą.

Tikrinant gautą informaciją, policija nuvyko į įvykio vietą. Tą pačią dieną abi mažametės buvo paimtos iš tėvo ir apgyvendintos šeimos ir vaiko gerovės centre. Pasak prokuratūros, tik užtikrinus vaikų saugumą paaiškėjo, jog V. S. prieš vieną iš savo dukrų naudojo fizinį ir psichologinį smurtą. Dėl to 2020 metų lapkritį pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Bylos duomenimis, V. S. sistemingai fiziškai ir psichologiškai gniuždė savo atžalą nuo 2015 metų. Tyrimo metu buvo gautos ekspertų išvados, kad dėl tokio žiauraus elgesio buvo padaryta žala mažametės psichinei sveikatai.

Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu teismas įpareigojo vyrą dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje, neišvykti už gyvenamosios vietos miesto ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų bei devynis mėnesius dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos apeliaciniu skundu gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Budelis

Budelis portretas
Kacapas tikriausiai? Reikejo issiusti i orklanda mogilizuotis.

Kurmis

Kurmis portretas
Man 51m.,kai augau na sakykime daugiavaikės seimo,buvo visko,dabartiniais laikais,nugirsti visokiu pasakojimu apie vaiko auklėjimas,kad yra vaiko teisės,kad juos gina anoks bei kitoks istatymas,sakykit,kas gina tėvus nuo vaikų,kurie jiems duoda gerove,aprengia pamaitina,išleidžia į gyvenima,nuperka jiems progresuojanti komunikacijas,kas gina tėvus nuo istoriku vaiko?Neteko skaityti nė vieno atvejo,kad vaikų teisiu atstovai būtu sudrausminti,arba nubaudė vaiką-paugli nepilnametį.Tai neisprusimas mūsų istatiminėj bazėje,svarbu nubausti Tėvus,o vaikai kaip visada aukos.

WW

WW portretas
Tevas 7 metus smurtavo ir fiziskai ir psichologiskai pries dukra, o jus cia pezate nesamones apie tai,kad motina primokino? Sumautas ekspertas, geriau pasislepkite po rudeniniais lapais. Matyt, pats taip elgiates su savo vaikais, nors tikiuosi kad Dievulis jums ju nedave!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių