Muitininkai sulaikė pinigų kontrabandos už beveik 50 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Nidoje ir Kybartuose savaitgalį muitininkai sulaikė dvi pinigų kontrabandos siuntas už beveik 50 tūkst. eurų, trečiadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Šeštadienį Kybartų kelio poste sulaikyta Lietuvos pilietė V. K., ji pėsčiomis iš Karaliaučiaus srities ėjo į Lietuvą. Moters rankinėje muitininkai aptiko nedeklaruotus 20,5 tūkst. eurų.

Šiuos pinigus ji sakė nešanti į Lietuvą įsigyti nekilnojamam turtui ir nežinojusi, kad atvykstant iš trečiosios šalies privalu deklaruoti gabenamus pinigus.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pinigų kontrabandos.

Antroji pinigų kontrabanda sulaikyta sekmadienį Nidos kelio poste. Pareigūnai patikrino iš Rusijos į Lietuvą važiavusio ruso O. Y. lengvąjį automobilį, jame aptikti 2 mln. 110 tūkst. rublių (apie 29 tūkst. eurų).

Verslo reikalais tranzitu per Lietuvą ketinęs vykti rusas tikino nežinojęs, kad atvykstant į Lietuvą iš trečiųjų šalių reikia deklaruoti didesnę nei 10 tūkst. eurų sumą.

MKT Klaipėdos skyrius pradėjo ikiteisminį tyrimą, o Rusijos pilietis sulaikytas dviems paroms.

Abiems pinigus neteisėtai gabenusiems pažeidėjams gresia bauda arba laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų.

Per pirmą šių metų pusmetį į Europos Sąjungą per Lietuvos sieną su trečiosiomis šalimis atvykę ar išvykę asmenys iš viso deklaravo 63 mln. eurų, buvo įforminta 1,1 tūkst. deklaracijų.

Šiemet iš viso jau pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl grynųjų pinigų gabenimo pažeidimų, sulaikyta valiutos už maždaug 77 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai kokia ciia ,,kontrabanda,,,

tai kokia  ciia ,,kontrabanda,,, portretas
zmogeliai veze savo prakaitu uzdirbtus pinigus su tikslu ysigyt nekilnojama turta lietuvoj... na nedeklaravo ...na zioply pagavo.... tai deklaruokit pasiimkt mokesty ,atiduokit pinigus ir lai keliauja toliau ....bet pas debilus --debiliski ir istatymai...

klp

klp portretas
kad taip savo sandelius saugotu is kuriu milijonines vertes "dingsta" cigaretes ir kaltu nera..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių