Per mėnesį klaipėdietis su kontrabandiniais rūkalais įkliuvo du kartus

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje esančiame garaže pasieniečiai aptiko pusketvirto tūkstančio pakelių kontrabandinių rūkalų ir ten pat sulaikė uostamiesčio gyventoją. Šis vyras su nelegaliomis cigaretėmis pasieniečiams jau buvo įkliuvęs prieš mėnesį ir dėl to laukė teismo.

Trečiadienį vakare VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai patikrino Klaipėdoje esantį garažą. Pasieniečiai turėjo informacijos, kad čia gali būti sandėliuojami nelegalūs rūkalai.

Patikrinimo metu garaže rasti 3505 pakeliai cigarečių „NZ Gold“, „Minsk Superslims“ ir „Fest“ su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Pasieniečiai sulaikė ir garaže buvusį 37-erių klaipėdietį. Dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo pažeidžiant nustatytą tvarką jam gresia tūkstantinė administracinė bauda. Šią bylą nagrinės teismas. Po apklausos vyras paleistas, o cigaretės saugomos Pakrančių apsaugos pasienio rinktinėje.

Prieš mėnesį šį uostamiesčio gyventoją pasieniečiai su kontrabanda jau buvo sulaikę autostradoje Kaunas – Klaipėda. Tąsyk netoli Kryžkalnio VSAT pareigūnai patikrinti sustabdė uostamiesčio link važiavusį „VW Golf“.

Kitam asmeniui priklausantį automobilį vairavo 41-erių palangiškis. Su juo kartu vyko tas pats 37-erių Klaipėdos gyventojas. Pasieniečiai automobilio bagažinėje aptiko 3500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ be banderolių. Keleivis prisipažino, kad rūkalai priklauso jam.

Ir tąkart dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką klaipėdiečiui buvo pradėta administracinė teisena. Ši byla artimiausiu metu turi būti nagrinėjama teisme, o kontrabandininkui gresia dar viena administracinė bauda nuo 4 iki 6 tūkst. eurų. Taip pat teismas gali konfiskuoti svetimą 1999 m. laidos „VW Golf“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių