Klaipėdos policija sulaikė penkis turto prievartavimu įtariamus vyrus

Kupinas suvaržymų metas pakeitė kai kurių žmonių elgesį. Tai pastebintys pareigūnai tikina, kad vis dažniau susiduria su nežabotu ir net pavojingu santykių aiškinimusi, turto prievartavimo atvejais ir kitais nusikaltimais, būdingais mūsų šaliai prieš kelis dešimtmečius. Apie tai byloja ir reketo atvejis, užfiksuotas Klaipėdos rajone.

Reikalavo 10 tūkst. eurų

Šių metų spalio pabaigoje į policiją kreipėsi automobilių remontu besiverčiantis gyventojas. Jis papasakojo, kad pas jį atvyko penki nepažįstami vyrai, ėmė grasinti susidorojimu ir gąsdinti.

Atvykėliai prisiminė trejų metų senumo istoriją, kai šis meistras su broliu buvo apsiėmę suremontuoti kelias iš užsienio pargabentas mašinas.

Įtariamiesiems tapo aišku, kad reikalas kur kas rimtesnis nei bauda už kaukių nedėvėjimą.

Tada meistrų santykiai su klientu vystėsi keistai – užsakovas nesuskubo sumokėti už darbą ir remontininkų nupirktas detales automobiliams.

Į policiją atėjęs žmogus patikino, kada tąkart su užsakovu kilusius nesklandumus išsprendė. Trejus metus jie vieni kitiems neturėjo jokių pretenzijų ir nebuvo skolingi.

Staiga atvykę jauni vyrai priminė seną istoriją ir ėmė reikalauti 10 tūkst. eurų.

Pažino įtariamąjį

Pradėję tyrimo veiksmus pareigūnai nustatė vieną įtariamąjį, kurį atpažino reketuojamas gargždiškis.

Paaiškėjo, kad 39 metų įtariamasis visai neseniai buvo pareigūnų akiratyje. Tada vyras buvo įtartas prekyba žmonėmis, bet teisiamas už pornografinio turinio dalykų disponavimą.

Šiemet šis asmuo sulaukė įtarimų dėl grasinimo nužudyti, sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Vyniodami nusikaltimo kamuolį pareigūnai išsiaiškino, kad pirmo atpažinto įtariamojo brolis neseniai grįžo iš užsienio ir gyveno Mažeikiuose.

Griebėsi kaukių

Vyrai prisiminė seną istoriją ir kažkokius buvusius nesklandumus su mašinų meistrais, tada, kaip įtariama, brolis sugalvojo, kad gali padėti "išmušti" pinigų ir pasitelkė į pagalbą du jaunus Telšių rajono gyventojus ir 20-metį latvį.

Pareigūnai mano, kad nusikaltimo organizatorius surinko šią margą kompaniją turtui prievartauti.

Reikalaudami iš nukentėjusiojo pinigų vyrai ne kartą su juo susitiko. Paskutinis susitikimas įvyko lapkričio 16 d. Klaipėdoje didžiulėje tuščioje "Švyturio" arenos automobilių aikštelėje.

Po griežto pokalbio su auka prie mašinos, kuria buvo atvykę įtariamieji, privažiavo policijos automobilis.

Pamatę pareigūnus vyrai suskubo trauktis iš kišenių medicinines kaukes. Pirma į jų galvą atėjusi mintis buvo apie tai, kad nesilaiko karantino reikalavimų.

Gresia įkalinimas

Ginkluoti Patrulių rinktinės 1-osios kuopos Mobilaus būrio policininkai suguldė visus penkis ant žemės. Tada įtariamiesiems tapo aišku, kad reikalas kur kas rimtesnis nei bauda už kaukių nedėvėjimą.

Vyrai areštinės maisto ragavo dvi paras, po to buvo išleisti į laisvę su griežtais įpareigojimais periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir raštu įsipareigoję neišvykti.

Pagrindiniu nusikaltimo organizavimu įtariamam 18-mečiui mažeikiškiui, be kitų kardomųjų priemonių, skirtas ir dokumentų paėmimas.

Teismai kuo toliau, tuo labiau naudoja švelnesnę suėmimų politiką.

Už turto prievartavimą numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Šioje istorijoje griežčiausios bausmės įtarimų sulaukę asmenys turbūt nesulauks, nes realaus smurto nukentėjusysis nepatyrė, jis buvo tik gąsdinamas, jam žodžiu išsakyti grasinimai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antonio

Antonio portretas
Matyt tokie remontininkai,nusipelne jei šudo primale, meistrai,servisai tik pinigus mika paimti o masinu nesutvarko. Tai ir turėjo gražinti už padaryta žala. Jokio čia kriminalo

x

x portretas
As nesuprantu ko tuos snukius reik slept galetu viesint.

arijus

arijus portretas
klaipėdos,pidarai
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių