Klaipėdoje iš mokyklos į reanimaciją patekusi 17-metė prisipažino: gėriau viskį, rūkiau

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje iš mokyklos į reanimaciją pateko 17-metė. Jai nustatytas sunkus apsinuodijimas alkoholiu. Mergina padaugino viskio ir parūkė. Policija pradėjo tyrimą ir dėl Gargžduose platinto skysčio su narkotikais, pasakojama LNK reportaže.

Septyniolikmetė  atvežta  į ligoninę iš mokyklos. Mergina dėl apsinuodijimo paguldyta į reanimaciją. Čia paaiškėjo, kad nepilnametė apsinuodijo alkoholiu.

„Paauglių apsinuodijimas alkoholiu yra labai specifinis. Jiems kartais užtenka labai nedidelio kiekio ir jie netenka sąmonės. Panašiai buvo ir su ta mergina“, – komentavo Vaikų reanimacijos skyriaus gydytojas Linas Mikelis.

Moksleivei nustatytas sunkus apsinuodijimas alkoholiu. Kraujyje buvo apie 1,5 promilės, bet, anot medikų, į vaikų reanimaciją patenka ir sunkiau apsvaigusių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Trijų promilių nesiekė, bet daugiau kaip 2 promilės pasitaikė. Būna, kad patenka vaikų ir su 0,6 promilės. Nors ir lengvas apsinuodijimas, bet, jau atveža be sąmonės“, – teigė L. Mikelis.

Medikams 17-etė pripažino gėrusi viskio ir rūkiusi. Tad kilo įtarimų, kad galėjo parūkyti elektroninių cigarečių. Mergina išblaivinta ir išleista namo. Ji – Klaipėdos rajono gyventoja. O rajono centre, Gargžduose, įkliuvo trys nepilnamečiai. Pareigūnams įtarimų sukėlė jų elgesys. Pas du moksleivius rasta elektroninių cigarečių ir po porą buteliukų joms pildyti skirto skysčio.

Pas vieną nepilnametį namuose buvo rasta dar apie 30 buteliukų skysčio, skirto elektroninėms cigaretėms pildyti su psichotropinėmis medžiagomis.

 

„Pas vieną nepilnametį namuose buvo rasta dar apie 30 buteliukų skysčio, skirto elektroninėms cigaretėms pildyti su psichotropinėmis medžiagomis. Tą pačią dieną Klaipėdos rajone buvo aplankytas Klaipėdos rajono gyventojas, gimęs 2003 metais. Jo namuose rasta įvairaus dydžio daugiau kaip 150 buteliukų skysčio, skirtų elektroninėms cigaretėms pildyti“, – sakė Klaipėdos rajono policijos viršininkas Ramūnas Stasiulis. 

Dvidešimtmečiui pateikti įtarimai dėl elektroninėms cigaretėms skirto ir, kaip įtariama, narkotinėmis medžiagomis papildyto skysčio platinimo. 

„Tėvai atsakingi už vaikus. Aš esu prieš bet kokį rūkymą“, – kalbėjo pašnekovė.

„Valdžia jau tikrai turėtų imtis kažkokių priemonių, nes jeigu pradedama nuo vaikų, įsivaizduokite, kas toliau“, – porino kita kalbinta praeivė.

Policija paaiškina, kas gresia dvidešimtmečiui.

Kažkokie nauji narkotikai aptinkami, net neturime galimybių jų ištirti.

 

„Palauksime ekspertų išvados. Kai bus nustatytos konkrečios medžiagos ir koks konkretus kiekis jose, atitinkamai pagal tai yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Pagal pirmą dalį gresia iki 8 metų laisvės atėmimo. Jeigu pagal antrą dalį, – iki dešimties metų laisvės atėmimo“, – informavo R. Stasiulis. 

O medikai įspėja apie itin pavojingas elektronines cigaretes su priedais, kurių parūkę jaunuoliai atsiduria net reanimacijoje.

„Kažkokie nauji narkotikai aptinkami, net neturime galimybių jų ištirti. Tik girdėję esame apie tokius dalykus. Kai kuriems vaikams tai gali sukelti labai stiprius organizmo pažeidimus“, – sakė  L. Mikelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano vardas

Mano vardas  portretas
Ir kas čia tokio? Pagulės ligoninėj išblaivės ir vėl gers tą alkoholį ir rukys toliau - lyg niekur nieko. Nepaiškinsi tu jiems kad tai ką jie daro yra negerai kenkia organizmui, sveikatai ir tt išvadins betkaip ir vsio. Dar gal traukia kokius narkotikus

Anonimas

Anonimas portretas
Oka valdže padarė kad jaunas žmogus giventu geriau Kad turėtu užsiėmimus kad butu mokymai mokyklose koke žala atneša kvaišalai,kad butu nemokamos stovyklos burelei

Anonimas

Anonimas portretas
kodel nuimama plius aaa
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių