Klaipėdoje dėl gaisro bute evakuota 40 žmonių

Gilią penktadienio naktį viename uostamiesčio bendrabučio tipo namų kilo gaisras. Ugniagesiai evakavo 40 žmonių. Prieš dieną gaisras buvo kilęs vienoje mokymo įstaigų. Šio incidento metu nukentėjo studentas.

Į bendrabutį Mokyklos gatvėje, pažymėtą 23-uoju numeriu, ugniagesiai išskubėjo 3.11 val. Degė kambarys penktajame aukšte.

Kambario, kuriame kilo gaisras, šeimininkė stovėjo bendro naudojimo balkone. Moteris buvo apdegusi veidą, pečius, galvą. Ją buvo ištikęs šokas. Gelbėtojai ją iškėlė autokeltuvu ir skubiai perdavė medikams.

Kambaryje jau seniau buvo atjungtas elektros tiekimas, šeimininkė pasišviesdavo žvakėmis. Nuo ko įsiplieskė ugnis, dar aiškinamasi.

Ugniagesiai skubėjo evakuoti žmones iš penktojo ir ketvirtojo aukštų.

Iš penktojo aukšto teko išvesti 12 gyventojų. Vieną moterį gelbėtojai išnešė sėdinčią neįgaliojo vežimėlyje. Iš ketvirtojo ir trečiojo aukštų evakuoti 28 žmonės.

Maždaug po pusvalandžio gaisras buvo užgesintas, bet iki penktos ryto ugniagesiai vėdino patalpas ir vykdė baigiamuosius darbus.

Pirmiausiai į savo namus leista grįžti žemesnių aukštų gyventojams. Vėliau ir penktojo aukšto gyventojai.

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas teigė, kad ugniagesių automobiliuose yra šiltų apklotų, jais paprastai leidžiama apsisiausti staiga iš gaisro išbėgusiems žmonėms. Šį kartą joks specialus transportas, kuriame nuo šalčio galėtų pasislėpti žmonės, nebuvo atvykęs.

Bijūnų gatvėje esančio Kazimiero Simonavičiaus universiteto, Klaipėdos fakultete, vienoje laboratorijų ketvirtadienį, prieš 15 val. užsidegė kaitinimo aparatas.

Gaisrą suskubo gesinti 23 metų studentas. Jis griebė miltelinį gesintuvą ir pats netyčia prisikvėpavo gerklę graužiančių jo miltelių. Todėl vaikiną teko perduoti medikams.

Kai atvyko ugniagesiai, liepsnos jau nebebuvo. Gelbėtojai apžiūrėjo įvykio vietą ir užtikrino, kad gaisras neatsinaujins.

Gaisro metu apdegė pirolizės aparato dalys, apsilydė plastikinis kabelis, aprūko penki kvadratiniai metrai sienos ir pora kvadratinių metrų lubų.


Šiame straipsnyje: gaisrasbutasevakuacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

sveika marija malonės pilnoji

sveika marija malonės pilnoji portretas
tu pagirta tarp moterų ir pagirtas tavo sūnus jezus, melsk už mus nusidėjelius na ir taip toliau

Va

Va portretas
Ir Kaune yra toks pats bendrabutis, "holivudu" vadinamas, labai tinka siaubo filmams filmuoti. Bet namas geras, tvirtas, plytinis, geroje vietoje. Manau, reikėtų tik tuos " gyventojus" išmėžti lauk ir atiduoti tvarkingiems žmonėms. Niekaip nesuprantama, ar savivaldybės nesugeba pareikalauti iš savo nuomininkų tvarkytis.

pagalvojau,kad cia foto is apsaudomu namu Ukrainoje

pagalvojau,kad cia foto is apsaudomu namu Ukrainoje portretas
o cia pasirodo,is dabartines Klaipedos...matyt,tikrai jau laikas keisti savivaldybes diedukus ir mociutes i kitus zmones, esantieji,tik ora gadina ir nosi krapsto...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių