Širdį verianti tragedija: jūroje nuskendo du vaikai ir tėvas

Pirmadienį Baltijos jūroje ties Nemirseta nuskendo du vaikai ir vyras. Vieno dingusio vaiko ieškojo kariuomenės sraigtasparnis, tačiau jo gelbėjimo operacija buvo bevaisė – kūną vėliau grąžino bangos.

Apie 16 val. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo Bendrojo pagalbos centro informaciją, kad gelbėtojams reikia pagalbos – išgelbėjus vieną iš dviejų Baltijos jūroje skendusių mažamečių, nepavyksta rasti antrojo.

Paieškos ir gelbėjimo užduočiai vykdyti į orą pakeltas budintis Karinių oro pajėgų sraigtasparnis AS-365 „Dauphin“.

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje, panašiu metu gauti pranešimai apie dvi nelaimes, kai maždaug kilometro atstumu dviejose vietose skendo žmonės.

Ugniagesių duomenimis, nuskendo vaiką bandęs gelbėti tėvas. Vaiką ištraukus jį bandyta gaivinti, tačiau taip pat konstatuota mirtis.

Netoliese vykdyta kito vaiko gelbėjimo operacija, jai pasitelktas kariuomenės sraigtasparnis. Kai tapo aišku, kad nebėra vilčių, jog vaikas galėjo išgyventi, buvo nuspręsta nutraukti jo paieškas, sakė Palangos gelbėjimo tarnybos viršininkas Jonas Pirožnikas. Jo teigimu, teliko sulaukti, kol vaiko kūną atiduos nerami jūra. Taip ir atsitiko.

Pranešama, kad ties Nemirseta nuskendo iš Panevėžio atvykęs 12 metų berniukas ir jo 45 metų tėvas. Vaikas, kurio kūnas rastas vėliau, buvo 11-metis, atvažiavęs iš Kauno rajono, Kulautuvos. Jis poilsiavo su mama ir teta.

Nelaimėmis paženklintą pirmadienį pajūryje plazda raudona vėliava, kuri draudžia maudytis, tačiau mažai poilsiautojų šio draudimo paiso ir aktyviai neria į išsiilgtas bangas. Todėl gelbėtojams darbo anaiptol nestinga, jie nuolat patruliuoja pakrantėse. J.Pirožniko teigimu, pirmadienį vien oficialiuose paplūdimiuose teko gelbėti šešis žmones.


Šiame straipsnyje: nuskendoBaltijos jūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vitalijus

Vitalijus portretas
Nuoširdžiausia užuojauta mamoms,netekusioms pačio brangiausio...

nesakysiu

nesakysiu portretas
as ta berniuka is kulautuvos pazinojau

Leo

Leo portretas
Kokie čia gali būti komentarai tokioj nelaimėj,tiesiog užuojauta artimiesiems.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių