FNTT skyrė baudas: statybos bendrovė ir jos vadovas nubausti už mokesčių slėpimą

  • Teksto dydis:

Statybos bendrovei už mokesčių slėpimą teismas skyrė 8 tūkst. eurų baudą, o jos direktoriui – 5 tūkst. eurų baudą, antradienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), atlikusi ikiteisminį tyrimą šioje byloje.

Bendrovė ir jos vadovas teismo pripažinti kaltais dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo bei neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo.

FNTT duomenimis, statybos darbus atliekančioje ir statybinėmis medžiagomis Klaipėdoje prekiaujančioje bendrovėje ne visos pardavimo pajamos buvo įtraukiamos į buhalterinę apskaitą: per daugiau nei dvejus metus įmonė į apskaitą neįtraukė 55 sandorių, kurių vertė siekia daugiau nei 56 tūkst. eurų, iš jų pardavimo pajamos sudarė beveik 47 tūkst. eurų.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad darbuotojus įvairiems statybos darbams atlikti samdžiusi įmonė neapskaitė ir išmokėto darbo užmokesčio. Daugiau nei per dvejus metus, FNTT duomenimis, septyniems darbininkams neoficialiai grynaisiais pinigais buvo sumokėti beveik 26 tūkst. eurų.

Apklausus bendrovės samdytus darbininkus paaiškėjo, kad dalį darbo užmokesčio jie gaudavo oficialiai, pavedimu į banko korteles, o dalį įmonės direktorius esą duodavo grynaisiais pinigais, motyvuodamas, kad tai yra jo skirta premija už atliktus darbus.

FNTT pareigūnai suskaičiavo, kad dėl bendrovės ir jos vadovo veiksmų valstybei padaryta žala siekia beveik 33 tūkst. eurų – tiek buvo nesumokėta mokesčių ir įmokų.

Ikiteisminį tyrimą organizavusi ir kontroliavusi Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė šią bylą teismui perdavė nagrinėti baudžiamuoju įsakymu. Išnagrinėję bylą, Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rūmai statybos bendrovei ir jos direktoriui skyrė baudas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kada FNTT pradės tirti Landsberginių aferas ,pastatus Austėjos pirktus už 1€ ,jeigu jų vertė milijonas? Matyt gerai pamokėjo Gabrielius su savo siurbėle ,kad FNTT nekyla rankos pradėti tyrimą. Šališka tarnyba ,reikia mesti lauk jos vadovą ir nesąžinngus darbuotojus į tokius ,kurie neabejingi korupcijai.

Dėl mados

Dėl mados portretas
Nors vieną Seimo narį pasodintų Tai ne prie paprastų žmonių vis Pi***"si ir Po****si .........

Feikines zinios

Feikines zinios portretas
Melas... Nera nei imones pavadinimo, pavardziu.. Greiciausiai isgalvota istorija...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių