FNTT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo tarptautinių sankcijų pažeidimo

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) trečiadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo tarptautinių sankcijų pažeidimo, kai Palangoje buvo sulaikytas Danijoje registruotas orlaivis, ketinęs skristi į Rusijoje esantį Pskovą.

„Tyrimas pradėtas įvertinus viešojoje erdvėje skelbtą informaciją bei Lietuvos transporto saugos administracijos pateiktus dokumentus“, – teigiama FNTT pranešime.

Kovo 16 dieną Danijoje registruotas orlaivis, kurį pilotavo Rusijos pilietybę bei leidimą gyventi Lietuvoje turintis asmuo, į Palangos oro uostą atskrido iš Švedijos.

Lėktuvui nusileidus Palangos oro uoste ir pilotui paprašius antžeminio aptarnavimo, paaiškėjo, kad šis planuoja skristi į Pskovo oro uostą, esantį Rusijoje.

Įvertinusios aplinkybes, civilinę aviaciją prižiūrinčios institucijos uždraudė orlaiviui pakilti. Šiuo metu lėktuvas stovi Palangos oro uoste.

Lėktuvo pilotas dirbo verslininko Gedimino Žiemelio kontroliuojamos „Avia Solutions Group“ pilotų mokymo paslaugų bendrovėje „BAA Training“. Tačiau LRT paskelbus apie įtarimus dėl sankcijų pažeidimo „BAA Training“ pranešė atleidžianti šį asmenį.

LRT Tyrimų skyriaus teigimu, tai gali būti vienas iš kelių, kaip Rusijos piliečiai apeina dėl karo Ukrainoje ES įvestas sankcijas.

ES reglamentas draudžia suteikti leidimą tūpti, pakilti ar skristi virš Europos Sąjungos teritorijos visiems, tarp jų – ir privatiems, Rusijos oro vežėjams, Rusijoje registruotiems orlaiviams, orlaiviams, neregistruotiems Rusijoje bei priklausantiems, užsakytiems ar kitaip kontroliuojamiems Rusijos fizinių ar juridinių asmenų. 

Anot FNTT pranešimo, už Lietuvoje įgyvendinamų tarptautinių sankcijų pažeidimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Budelis

Budelis portretas
Kiek dar toleruos tuos visus kacapu agentus Lietuvoje?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių