Egzekucija Rietave: surišo, mušė, kankino elektra

  • Teksto dydis:

Klaipėdos Kriminalinės policijos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl Rietavo rajone elektra kankinto vyro.

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities policija, įtarimai pareikšti anksčiau neteistam ūkininkui bei devynis kartus už vagystes, plėšimą bei viešosios tvarkos pažeidimą teistam jo bendrininkui.

Šių metų rugpjūtį į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs asmuo pranešė, jog naktį du asmenys, panaudoję psichinę ir fizinę prievartą, jį įkišo į automobilio bagažinę bei, nuvežę į netoliese esantį malūną, kankino elektra. Vėliau pranešėjui pavyko pačiam išsilaisvinti ir pabėgti.

Buvo nustatyta, kad galima neteisėto laisvės atėmimo priežastis buvo 1993 metais gimusio pas ūkininką dirbusio nukentėjusiojo esą įvykdyta piniginės vagystė.

Nustatyta, kad egzekuciją organizavo 1979 metais gimęs ūkininkas, norėdamas prievarta išgauti aukos prisipažinimą dėl pinigų vagystės.

Nukentėjusysis teigė, jog jam buvo grasinta ginklu, jis, surištas ir pakabintas ant sijos, buvo deginamas elektra.

Įtariamieji sulaikyti pačios dienos vakare. Jų gyvenamosiose vietose atliktų kratų metu rasti ir paimti, tikėtina, nusikaltimo metu panaudoti įrankiai – ginklai bei šoviniai, dalį jų buvo skubėta sunaikinti.

Po laikino sulaikymo įtariamiesiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės ir pareikšti kaltinimai dėl neteisėto laisvės atėmimo ir savavaldžiavimo. Ūkininkas taip pat kaltinamas neteisėtai disponavęs šaudmenimis ir nešaunamuoju ginklu.

Už neteisėtą laisvės atėmimą numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Už savavaldžiavimą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

 


Šiame straipsnyje: egzekucijaRietavaskankinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras Norway

Petras Norway portretas
Nepilno proto beprociai kaimo ereliai tokiems nezinau rankeles trupint reiktu

Petras .K

Petras .K portretas
Nu nepilnaprociu krastas geriau Putinas paleistu raketas y ta atsilikeliu krasta

...

... portretas
lansbergu istatymai ir grybnages KGB savivale
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių