Benamiui klaipėdiečiai padėti nespėjo: vyras – mirė

Ilgus metus Debreceno gatvės vieno daugiabučių namų laiptinėje gyvenęs benamis Artūras, neseniai patekęs į ligoninę, iš jos nebegrįš. Vyras mirė.

Šią žinią patvirtino Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Eugenijus Zalagėnas.

Panašu, kad neseniai 36-ojo gimtadienio sulaukęs vyras sirgo onkologine liga. Jis buvo gerai žinomas medikams, ne kartą patekęs į ligoninę pats iš jos išeidavo atsisakęs medikų pagalbos.

Paskutinį kartą jis nebesipriešino ir leidosi apžiūrimas, bet pagalbos nebereikėjo, liga buvo pernelyg užleista.

Apie Artūrą klaipėdiečiai daugiau sužinojo iš straipsnio dienraštyje "Klaipėda". Buvo rašoma, kad gyventojai baiminosi užkrečiamos ligos, mat pamatė, kad benamis spjaudo krauju. Jo likimas sujaudino daugybę uostamiesčio gyventojų.

Gyventi nakvynės namuose Artūras atsisakė, nenorėjo prarasti laisvės ir nesugebėjo susitvarkyti su priklausomybe nuo alkoholio.

Iš laiptinės jį ujantiems gyventojams ne kartą kartojo, kad greitai jų nebevargins, nes rimtai serga ir greitai mirs. Nežinia, ar jis žinojo apie sunkią ligą, ar tik nujautė savo likimą.

Ne vieno vargetos gelbėjimo ėmęsis klaipėdietis Michailas Andrijanovas jau buvo susitaręs, kad išleistą iš ligoninės Artūrą priims ir į normalų gyvenimą bandys grąžinti vienas reabilitacijos centras Šilutės rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

K

K portretas
O plaučių vėžiu ar tuberkulioze sirgo, gal kas zinit

Anonimas

Anonimas portretas
laba diena . Kokia pavarde mirusio AMZINATELSIS ARTURO?Kartais ne Masiulis?

Tondra

Tondra portretas
Mishka, deržisj. vsio stanet horosho. ochenj horosho cto ty jestj u etago goroda. Spasibo tiebe.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių