14 kartų mišką padegęs vyras privalės susimokėti beveik 420 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Tauragės apylinkės teismas 14 kartų mišką padegusiam vyrui skyrė lygtinę laisvės atėmimo bausmę ir įpareigojo atlyginti beveik 420 tūkst. eurų baudą, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Pusamžis valstybinis pensininkas, kaltintas praėjusių metų pavasarį žiebtuvėliu padegęs Tauragės rajono Šilinės girininkijai priklausančius miškus.

Bylos duomenimis, per dvi 2018 metų savaites miškas degė net 19 kartų. Iš viso išdegė beveik septyni hektarai miško ploto, o padaryta žala siekė beveik pusę milijono eurų, tačiau teismas kaltu vyrą pripažino dėl 14 padegimų.

Anot teismo, įrodyta, kad dėl padegimų kaltas Tauragės gyventojas, praeityje tuose miškuose dirbęs buvęs kariškis.

Dėl įvykdytų padegimų vyras kaltu prisipažino iš dalies, o įvykdytų nusikaltimų priežastimi įvardijo praeities nuoskaudas.

Vyrui skirta dviejų metų laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant trejiems metams. Jam taip pat teks atlyginti 418 tūkst. 783 eurų žalą Valstybinei miškų urėdijai.


Šiame straipsnyje: miškaspadegėjaspadegimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Čia teismas jums, asilai žinią siunčia, kad galvotumėt prieš darydami.

Pimpa

Pimpa portretas
Lietuvos cirkas

Virgis

Virgis portretas
Ją, teisėjų protelis priteisti tokią sumą. Tai jei žmogeliui su galva negerai, tai gydykit, o ne laukite kol 14 kartų padegs mišką, o po to teiskit. Teisėjai, dirbkit su galva, o ne su ......
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių