Želdiniams – didesnis dėmesys

Uostamiesčio savivaldybė šiemet dar labiau rūpinsis želdiniais. Esamiems tvarkyti ir naujiems kurti iš savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos bus atseikėta daugiau lėšų.

Planuojama, kad šiemet į pastarąją bus surinkta 525,5 tūkst. eurų. Panaši suma buvo ir praėjusiais metais.

Į šią programą patenka lėšos, kurios gaunamos iš mokesčių už teršalų išmetimą į aplinką ir valstybinius gamtos išteklius, kompensacijos už pašalintus želdinius. Pinigai panaudojami aplinkos apsaugai.

Šioje programoje iš ankstesnių metų dar yra likę beveik 475 tūkst. eurų.

Tad iš viso šiemet numatyta paskirstyti 609,4 tūkst. eurų šešiolikai aplinkosauginių priemonių įgyvendinti.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Povilanskienė informavo, kad praėjusiais metais, vertinant lėšų panaudojimą, buvo įgyvendinta 63 proc. programos.

"Dalį darbų pavyko nupirkti pigiau, tad taip buvo sutaupyta lėšų", – tvirtino vedėja.

Kai kurių priemonių praėjusiais metais nespėta įgyvendinti. Jos buvo perkeltos į šiuos metus.

R.Povilanskienė tikino, kad tarp tokių – sakurų parko techninio projekto parengimas, informacinių lentelių prie gamtos paveldo objektų įkurdinimas.

"Iš pirmo karto šių darbų nupirkti nepavyko. Buvo skelbtas naujas konkursas. Pritrūko laiko, tačiau šios priemonės niekur nedingo. Jos perkeltos į šiuos metus", – komentavo vedėja.

Iš praėjusių metų aplinkos apsaugos rėmimo specialios programos reikėjo atsisakyti tik kietosios krantotvarkos priemonės.

"Vyko du pirkimai, dalyvavo vienas dalyvis, bet tinkamai nepateikė dokumentų. Dabar rengiamas uosto bendrasis planas. Yra daug neaiškumų. Tad šios priemonės atsisakyta. Parengėme raštą Vyriausybei, kad ši rūpintųsi kietųjų krantotvarkos priemonių taikymu", – tvirtino vedėja.

Penktadalį iš šiemet į programą surinktų lėšų privaloma skirti sveikatos apsaugai. Ši suma sudaro 105 tūkst. eurų. Šiemet daugiau lėšų bus atseikėta esamiems želdiniams tvarkyti, jų apsaugai, naujiems kurti.

"Šiemet bus tvarkoma daug parkų, tad didesnis dėmesys skiriamas ir želdiniams", – teigė vedėja.

Iš šios programos lėšų tradiciškai bus skiriama mediniams laiptams ir takams, vedantiems per apsauginį kopagūbrį, remontuoti, kopagūbriui šakų klojiniais ir žabtvorėmis tvirtinti, savavališkai užterštoms teritorijoms tvarkyti, pavojingoms atliekoms šalinti, vandens telkinių pakrantėms kuopti.


Šiame straipsnyje: želdiniaitvenkiniaipakrantės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Medžiai

Medžiai portretas
atrodo baisiai nes buvo specialiai netinkamai prižiūrimi.Norintiems juos kirsti-kirskite.Nebus kam bent šiek-tiek sulaikyti nematomus ir nejaučiamus nuodus sklindančius ore..Ir taip Klaipėdoje susirgimai muša Lietuvos rekordus-galėsi ir tu /Taikos 55/prie tos statistikos prisidėt:pakvėpuosi metus uostamiesčio teršalais ,,normos ribose"ir galėsi leisti gyvenimą poliklinikose ir ligoninėse.Daugiau nieko nereikės..Tad kaupk pinigus

Taikos 55

Taikos 55 portretas
Pjauti tuos senus medzius be gailescio.Puse metu ziema ir tie medziai atrodo baisiai.Medziai turetu buti,kaip akropolyje,palangoje-neuksti skiepyti...Taikos 55 pjiove medzius zmones patenkinti,bet taip ir neatliko visko iki galo.Miskas bomzams vasara miegoti liko.Nereikia bijoti mazinti medziu,ateina elektriniu masinu era ir oras pasidarys ir be medziu pajuryje svarus

Nooooriu

Nooooriu portretas
noooriu kad mano miestas-uostamiestis būtų žalumos ir žiedų jūroje o ne skendėtų dulkėse ir smarvėse
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių