Vitės kvartale – konfliktas dėl vietos mašinoms

Vitės kvartale bręsta konfliktas tarp progimnazijos administracijos ir automobilių neturinčių kur laikyti gyventojų. Pripažindama problemą mokyklos direktorė tikino, kad namo renovacijos ir kiemų tvarkymo nepatogumus patiriančius žmones supranta ir drastiškų priemonių griebtis neketina.

Tvarko ir namą, ir kiemą

Vitės progimnazija turi ne tik naują modernų stadioną, bet ir didelį kiemą, į kurį kas rytą suka daugybė mašinų, vežančių mokinukus į pamokas.

Dalis automobilių čia lieka visai dienai. Tik vakarais aikštelė ištuštėja, todėl greta gyvenantys žmonės, neradę savo kieme vietos, palieka savo automobilius progimnazijos kieme.

Balandžio viduryje viename arti mokyklos esančiame name – J. Janonio gatvės 28 – prasidėjo renovacijos darbai. Taip sutapo, kad tuo pat metu tvarkomas ir kiemas. Kalbant tiksliau, kiemas išraustas, bet darbininkai kol kas darbuojasi prie kito namo.

Taigi gyventojai, iš darbo grįžę namo, dažną vakarą neranda vietos savo mašinoms.

Šioje miesto teritorijoje jau reikia mokėti už automobilių stovėjimą.

Puikiai suprantame, kad gyventojai šiuo metu patiria nepatogumų, todėl neketiname imtis drastiškų priemonių. Iki šiol nekvietėme policijos ir nė vienos mašinos iš čia neišgabenome.

Rado raštelį

Anksčiau mokyklos ir kaimynų bendravimas buvo paprastas ir geranoriškas. Būta baimės, ar mokykla įsileis gyventojų automobilius, kai jie dėl dviejų remontų neteks vietos kiemuose.

Vieną praėjusios savaitės dieną ši baimė įgavo realų pagrindą – už vieno automobilio valytuvų savininkas rado raštelį.

Tai buvo įspėjimas apie Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

„Automobilis yra nufotografuotas, – parašyta mokyklos administracijos pasirašytame raštelyje. – Pasikartojus pažeidimui, fotonuotraukos bus perduotos autotransporto policijai.“

Tokio padalinio kaip transporto policija nėra, todėl raštelio tekstas truputį primena gudravimą.

Vitės progimnazijos vadovė Renata Venckienė patikino, kad tokio raštelio jos pavaldiniai nerašė.

Dar pernai administracija buvo sukūrusi raštišką įspėjimą, kuriuo kaimynams primindavo, kad mokyklos teritorijoje automobilius gali statyti tik jos darbuotojai. Jeigu įspėjimo nepaisantis žmogus ir toliau pažeidinės taisykles, mašina gali būti nutempta.

Tokių priemonių teko griebtis, kai pernai šiame kvartale buvo apmokestintas automobilių stovėjimas. Policijos pareigūnai paaiškino, kad mokyklos kiemą turi prižiūrėti pati administracija, pareigūnai bausti čia mašinas statančius kitus vairuotojus neįgaliota.

Fiksuoja numerius

„Puikiai suprantame, kad gyventojai šiuo metu patiria nepatogumų, todėl neketiname imtis drastiškų priemonių. Iki šiol nekvietėme policijos ir nė vienos mašinos iš čia neišgabenome. Bendruomenės susirinkime aptarėme nepatogumus gyventojams. Neįsivaizduoju, kas galėjo užkišti tokį lapelį“, – stebėjosi mokyklos direktorė.

Problemų dėl automobilių statymo turi ne tik J. Janonio gatvės 26 ir 28 namų gyventojai.

Pasirodo, mokyklos kieme glaudžiasi ir artimiausios uosto įmonės darbuotojai. Todėl išvaža iš mokyklos teritorijos būna apstatyta taip tankiai, kad išvažiuoti iš kiemo nenubraižius kitų automobilių dažną dieną yra sudėtinga.

Be to, savo mašinas čia stato ir prie mokyklos esančio studentų bendrabučio gyventojai.

Mokyklos budėtoja yra užfiksavusi kelių uostininkų paliekamų mašinų valstybinius numerius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventoja

Gyventoja portretas
Būtina atkreipti dėmesį ir į KKT veiksmus šiuo metu. Sportininkų kvartale šiuo metu vykst nemažai remonto darbų (gatvių, kiemų,skvero, namų renovacijos), aitomobiliai, kurių kiemai remontuojami yra statomi gatvėse, kurios yra apmokestintos, o KKT nesikuklindama deda baudas. Pvz. Malūnininkų gatvėje yra gatves perkastos, kiemas klojamas trinkelėmis, o KKT vaikšto ir dėlioja baudas.

To ttt

To ttt portretas
Sumažinti stresą ir pykti paprasta - parduok automobilį.

ttt

ttt portretas
Visoje Lietuvoje vyksta nusikalstama veika prieš gyventojus dėl automašinų statymo vietų neįrengimo. Dabar motyvuojama, kad vyksta kova prieš dizelinius, bet kur statysis elektriniai juos pakeitus? Kaip mažinti stresą, nerandant vietos, kaip suvaldyti pyktį, kaip naikinti agresiją?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių