Veterinarijos tarnyba: žuvys Kuršių mariose neužterštos

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba penktadienį pranešė, kad žuvys Kuršių mariose nėra užterštos, nepaisant telkinio taršos iš kartono gamybos bendrovės „Grigeo Klaipėda“.

„Tyrimų rezultatai atitiko teisės aktų normas. Didžiausias leistinas koncentracijas viršijančių teršalų kiekis nenustatytas“, – BNS sakė tarnybos atstovė spaudai Jurgita Savickaitė.

Pasak jos, specialistai tyrė Kuršių marių ir šalia esančių vandens telkinių žuvį.

Apie tyrimų rezultatus pranešęs naujienų portalas delfi.lt informavo, kad buvo tirti sterkų, karšių, kuojų ir žiobrių mėginiai.

Šie tyrimai inicijuoti teisėsaugai paskelbus apie ikiteisminį tyrimą dėl „Grigeo Klaipėdos“ vykdytos taršos. Įtariama, kad įmonė sistemingai leido nevalytas atliekas į Kuršių marias.

Įtarimai šiame tyrime pareikšti „Grigeo Klaipėdai“ kaip juridiniam asmeniui ir trims jos darbuotojams.

Įmonių grupės „Grigeo“ vadovas ir didžiausias akcininkas Gintautas Pangonis anksčiau teigė, kad nevalytos nuotekos buvo leidžiamos per avarinį vamzdį. Jis tvirtino neturintis duomenų, kaip dažnai tai buvo daroma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Čia - panašiai kaip su tuo Alytaus pienu: mūsiškiai pasakė kad pienas užterštas, bet lenkai jį ėmė... tiesa, paskui iš jo pagamintą sviestą visą į Lietuvą išvežė. :/

nuomone

nuomone portretas
per sekancius rinkimus isrinkite opozicija ,tai isgirsit ko negirdejo niekas niekada ,Grigeo nuotekos turi gydomuju savybiu .

Vėtra

Vėtra portretas
Tikite ?
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių