Vėluoja Klaipėdos miestui svarbūs projektai: dėl visko kaltas oras?

Kai kuriuos politikus suklusti privertė Klaipėdos savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos 2019 metų priemonių vykdymo ataskaita. Pernai miestas panaudojo tik kiek daugiau nei pusę suplanuotų lėšų.

Finansų ir ekonomikos komitete jo nariams trečiadienį pristatytas dokumentas sukėlė tam tikrų abejonių.

Pagal aplinkos apsaugos rėmimo programą finansavimas skiriamas aplinkos kokybės gerinimo ir apsaugos priemonėms; atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtros priemonėms; atliekų, kurių turėtojo nustatyti neįmanoma arba kuris nebeegzistuoja, tvarkymo priemonėms; aplinkos monitoringo, prevencinėms, aplinkos kūrimo priemonėms; visuomenės švietimui ir mokymui aplinkosaugos klausimais.

Tam pernai buvo suplanuota solidi 911 tūkst. eurų suma, tačiau savivaldybė išleido tik 511,7 tūkst. eurų. Lėšos nepanaudotos Žardės tvenkinio valymui, Sakurų ir Melnragės parkų įrengimui.

Kaip aiškino Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė, Žardės vandens telkinio, esančio tarp Statybininkų pr., Smiltelės ir I.Simonaitytės gatvių, išvalymo ir aplinkos sutvarkymo darbai persikėlė į šiuos metus esą dėl lietingų orų, neleidusių vykdyti paslaugos.

Vedėjos žodžiais, dėl šlapio rudes sunkioji technika negalėjo patekti į statybvietę. Rangovas vis dar laukia geresnių orų.

Sakurų parko sutvarkymas įstrigo dėl projektuotojų kaltės – užsitęsė projekto rengimas, už tai paslaugos vykdytojams buvo skaičiuojami delspinigiai.

Miesto tvarkymo skyriui darbo projektas perduotas vykdyti tik praėjusį spalį, todėl pernai statybos neprasidėjo. Tai padaryti ketinama šiais metais. Šiuo metu atliekamos rangos darbų pirkimo procedūros.

Užtruko ir Melnragės parko įrengimas – sutartis su rangovu pasirašyta iki šių metų pirmojo ketvirčio pabaigos. Pernai kai kurie darbai negalėjo vykti vėlgi dėl nepalankių oro sąlygų.

Nepanaudotas lėšas savivaldybė žada perkelti į 2020-ųjų aplinkosauginę programą.

Kai kurių politikų pasiteisinimas blogu oru neįtikino.

„Geresnio rudens nesame matę“, – pastebėjo Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Aidas Kaveckis.

Pasak komiteto nario Arvydo Vaitkaus, aplinkos apsaugos sistema Klaipėdos mieste yra taisytina.

„Man yra keista, kad jūsų įvardyti projektai nebuvo įvykdyti. Ruduo, kiek atsimenu, buvo visai geras. Gal yra ir kitos priežastys, kurių neišsakote?“, – klausė politikas.

Vis dėlto R.Jievaitienė kitų argumentų, išskyrus lietingą pajūrio orą, pateikti negalėjo.

Jei taryba pritars, savivaldybės administracija šią ataskaitą teiks Aplinkos apsaugos departamentui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emilis

Emilis portretas
Jokio źardės tvenkinio jie nevalo .o kasinėja šalia buvusį šabakštyną.Ir kokia sunkioji technika nepravažiuoja.jokie orai nepasikeitė.salygos tos pačios.dirbo vienas ekskovatorius.gal nebeina pinigų praplauti.

Kaunas

Kaunas portretas
Uzuojauta klaipedieciams issirinkus i valdzia konservus. Musu Kaunas buvo taip nustekentas, kad geda buvo ikam sakyti kad esu kaunietis. Cia jums bus pamoka - NERINKITE JOKIU BUDU KONSERVU

Ramis

Ramis portretas
Tam ką daryti? To neveiklumo buvo visada ir 2018! Jei ištroškai pernainų - bus nauji rinkimai ir siek valdžios! Bet tai tikrai ne pyragai ir niekda visiems neįtiksi
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių