Orai: vėjai mūsų nepaliks

Kitą savaitę ties pajūriu kovos šiauriau mūsų siaučiantis ciklonas ir piečiau esantis anticiklonas. Toks susidūrimas atneš vėjuotus orus. Žiemos vis nepranašaujama, gamta dar nemiega, nors greitai ateis laikas, kai ji turėtų nubusti.

Šeštadienio rytą galbūt pamatysime šlapdribą, bet gal ir ne, garantijos nėra. Pranašaujama, kad pūs pietvakarių vėjas, kurio gūsiai gali sustiprėti iki 13–15 m/s, dieną negausiai palis, oro temperatūra laikysis vienoda – apie 3–5 laipsnius šilumos.

Sekmadienis gali būti viena maloniausių dienų, vėjas rims, po nedidelio nakties lietaus diena išauš saulėta, oras gali šilti iki 6 laipsnių.

Pirmadienį ir didžiąją kitos savaitės dalį sinoptikai pranašauja nemalonius orus. Nors žymesnių kritulių nežadama, bet pietvakarių vėjas stiprės iki 12 m/s, o gūsių greitis sieks 15–17 m/s. Oro temperatūra išliks panaši – 4–6 laipsniai šilumos.

Antradienį tikėtinas vis stiprėjantis iki 20 m/s vakarų vėjas, oras šils tiek pat, kiek ir dieną prieš.

Trečiadienis bus viena žvarbiausių savaitės dienų. Stiprokas vėjas suksis iš šiaurės vakarų, jo greitis sieks 8–13 m/s, gūsiai – iki 15–18 m/s. Oras vės iki 2–4 laipsnių šilumos, protarpiais lis.

Ketvirtadienį vis dar pūs stiprus šiaurės vakarų vėjas, tikėtini ir lietūs. Naktį laikysis tik vos vos teigiama temperatūra, dieną šils iki 4–6 laipsnių.

Prognozuojama, kad penktadienį bus labai panaši temperatūra, termometrai gali rodyti dar vienu kitu laipsniu daugiau.

Kol kas žiemos nebus – ir artėjant pusiaužiemiui orai vis dar labiau primena rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,katiktai grizau is MISKELIO...,

...,katiktai grizau is MISKELIO..., portretas
jeigu kalbet apie orus,ORAI PAKANKAMAI GERI...,pirmadieni jau ir PUSIAUZIEMIS...,nepaJUSIME kaip praeis ZIEMA...,malonaus SAVAITGALIO VISIEMS... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių