Vairuotojų laukia apribojimai (eismo schemos)

  • Teksto dydis:

Visų šventųjų dieną ir per Vėlines – sklandus artimųjų kapų lankymas ir kuo mažiau nepatogumų: toks kapinių priežiūros, transporto specialistų bei policijos tikslas. Artėjant lapkričio 1-ajai Klaipėdos mero iniciatyva vykusiame pasitarime specialistai bei policijos pareigūnai konstatavo, jog suvaldyti žmonių srautus yra pasirengta.

Klaipėdos miesto savivaldybė lapkričio 1 ir 2 dienomis keičia eismo organizavimo tvarką Joniškės ir Lėbartų kapinių zonoje. Siekiant išvengti transporto spūsčių, lankytojų transporto priemonės nukreipiamos ratu – eismas organizuojamas viena kryptimi. Įvertinus realią eismo situaciją lapkričio 1 ir 2 dienomis, policija gali netaikyti parengtų eismo organizavimo schemų ir leisti važiuoti įprastine tvarka, tačiau siekiant išvengti sumaišties, savivaldybė rekomenduoja į kapines važiuoti vadovaujantis minėtomis schemomis. Eismo organizavimas viena kryptimi neliečia maršrutinio transporto, tad taupantiems laiką siūloma naudotis būtent juo. Autobusai kursuos kas 5 – 7 min. ir priveš arčiausiai kapinių.

Ankstesniais metais vykdytų stebėjimų metu buvo nustatyta, kad lapkričio 1 dieną miesto autobusais per vieną valandą į Lėbartų kapines ir atgal pervežama apie 1800 keleivių. Pervežti tokiam kiekiui žmonių prireikia apie 600 lengvųjų automobilių, kurie, sustatyti į vieną eilę, užimtų daugiau nei 3,5 kilometro ilgio ruožą. Autobusams stovėjimo vietos nereikalingos, tad jie keleivius gali išleisti arčiausiai tikslo ir nereikės toli eiti pėstute.

Vyksiantiems automobiliais siūloma vadovautis laikinaisiais kelio ženklais, situaciją stebės policijos pareigūnai.

Automobilių vairuotojai, važiuojantys į Joniškės kapines iš pietinės miesto dalies, turėtų važiuoti Vilniaus plentu, Klaipėdos – Palangos keliu, Klemiškės arba Liepų gatve į Joniškės gatvę, važiuojantys į Joniškės kapines iš šiaurinės miesto dalies, turėtų važiuoti Liepų gatve ir sukti į Joniškės gatvę.

Individualių transporto priemonių eismas Joniškės gatve iš Mokyklos gatvės pusės bus draudžiamas. Šia kryptimi judės tik visuomeninis transportas.

Taip pat, siekiant išvengti transporto grūsčių, bus ribojamas individualaus transporto eismas nuo Rimkų viaduko Lėbartų kapinių link. Automobilių vairuotojai, vadovaudamiesi laikinaisiais kelio ženklais, į Lėbartų kapines galės nuvažiuoti pro Kiškėnus, Dovilus, Šernus, Rimkus, Šilutės keliu. 

Automobiliais arčiau prie kapinių bus leidžiama privažiuoti tik neįgaliesiems.

Keisis ir į įvažiavimo į pačias kapines tvarka. Spalio 31 d. ir lapkričio 1 d. į kapines įvažiuoti nuo 8 val. iki 11 val. bus leidžiama tik neįgaliesiems, turintiems pažymėjimus, o spalio 31 d. bus įleidžiamos ir laidotuvių procesijos bei laidojimo paslaugas teikiantys fiziniai ir juridiniai asmenys. Švenčių dienomis kapaviečių statymo, rekonstravimo, remonto darbai nerekomenduojami.

Kaip ir kasmet, prie kapinių vyks prekyba gėlėmis. Joniškės kapinėse gėlės bus pardavinėjamos ties pagrindiniu įvažiavimu – leidimus išduoda savivaldybės administracijos Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyrius, Lėbartų kapinėse – trijose aikštelėse, leidimus išduoda Senasis turgus.

Jeigu nebus šalnų, į kapines ir toliau bus tiekiamas vanduo.

Artėjant lapkričio pirmajai kapinėse dažniau nei įprasta vykdomi valymo, tvarkymo darbai, išvežamos atliekos. Spalio 31 ir lapkričio 1-ąją, siekiant užtikrinti tvarką, tačiau neapsunkinti eismo, atliekos bus vežamos rytais – nuo 6 iki 9 val. Lankytojų patogumui kapinėse taip pat bus pastatyta daugiau biotualetų.

Kapinių prižiūrėtojai prašo lankant artimųjų, draugų, pažįstamų kapus, laikytis rimties ir pagarbos, nesivesti į kapines gyvūnų, kapaviečių tvarkymo atliekas dėti į tam skirtas vietas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
Užknisa su tais savo ribojimais. Visi norintys tilptų, bet neitų parodyti savo "viršenybės". Nebijokit, paskutinį kartą pačius į tas kapines ne tuo suknistu autobusu atveš

Raimundas

Raimundas portretas
"Visų šventųjų dieną ir per Vėlines – sklandus artimųjų kapų lankymas ir kuo mažiau nepatogumų: toks kapinių priežiūros, transporto specialistų bei policijos tikslas." - ir siekiant tokio tikslo automobiliai į Lėbartus bus nukreipiami per Mažosios Lietuvos gatvę (prieš savaitę nuplėšiau purvasaugį). Manau, kad minėti "specialistai", sklandumo ir patogumo siekia neišnešdami savo užpakalių iš kabinetų. Senai Mažosios Lietuvos gatvė reikėjo pervadinti dviejų "brolių" Dačkauko ir Karbausko vardu. Jie ir jų kolegos tvarko tą gatvę nuo 2004 metų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių