Vaikams – pamokos apie „malonumą bei pasitenkinimą, pasiekiamą liečiant savo kūną“

Kalbos apie lytinius santykius ir homoseksualumą darželyje – norma ar nukrypimas? Europoje politikams aršiai diskutuojant apie seksualinį vaikų švietimą, abejingų šiai temai nelieka ir Lietuvoje. Uostamiesčio pedagogai įsitikinę, kad erotikos propagavimas darželinukui ir pradinukui peržengia leistinas ribas.

Prieštaringoms idėjoms – ne

Seksualinis vaikų švietimas tapo skandalinga ir daug diskusijų susilaukianti tema. Liberalias idėjas palaikantys europarlamentarai net du kartus bandė priimti skeptiškai įvertintą Editos Estrelos rezoliuciją, esą stiprinsiančią vaikų lytinį švietimą.

Gruodžio mėnesį EP atmetė kelis kartus taisytą dokumentą ir pritarė alternatyviai rezoliucijai dėl lytinių ir reprodukcinių teisių bei lytinio švietimo.

Priimtoje rezoliucijoje jau nebėra teiginių, kurie buvo įrašyti pirminiame EP narės E.Estrelos parengtame projekte "Seksualinė ir reprodukcinė sveikata bei teisės".

Lietuviai palaikė tvirkinimu

Ankstesniame dokumente buvo siūloma vaikus iki 4 metų informuoti apie "įvairių rūšių šeimyninius santykius", "teisę tyrinėti skirtingas lytines tapatybes", "malonumą bei pasitenkinimą, pasiekiamą liečiant savo kūną".

Anot pirminės rezoliucijos, vaikams nuo 4 iki 6 metų turėtų būti suteikta informacija apie "masturbaciją ankstyvoje vaikystėje" ir "intymius santykius tarp tos pačios lyties asmenų".

6–9 metų vaikų švietimas turėtų būti tęsiamas juos išsamiau supažindinant su "malonumu bei pasitenkinimu, pasiekiamu liečiant savo kūną".

Tokio amžiaus vaikams taip pat turėtų būti paaiškinti "skirtingi būdai pastoti" bei "pagrindinė kontracepcijos idėja".

O 9–12 metų vaikai jau turėtų būti informuoti apie pirmąją seksualinę patirtį, orgazmą, masturbaciją.

Viena iš originaliosios ataskaitos autorių E.Estrela žingsnį priimti konservatyviąją rezoliucijos versiją įvardijo kaip gėdingą ir patikino, kad pralaimėtas tik karas, bet ne mūšis.

Rezoliucijos svarstymas pasipiktinimo susilaukė ir Lietuvoje. Seimas, Bažnyčios atstovai bei daugybė tėvų liko šokiruoti siūlomų švietimo priemonių ir jas įvardijo kaip propaguojančiomis mažamečių tvirkinimą bei skatinančiomis homoseksualizmą.

Gėjai darželyje – tabu

Klaipėdos darželio-mokyklos "Nykštukas" direktorė Joana Butkienė kategoriškai pasisako prieš bet kokius drastiškus būdus, mažiems vaikams dėstant seksualinio švietimo klausimus. Viskas turi likti proto ribose.

"Brutalios lytinių organų nuotraukos ar kiti kategoriški ir atviri metodai nėra išeitis. Pokalbiai su vaikais intymiomis temomis pirmiausia yra tėvų pareiga. Manau, kad svarbesnį vaidmenį, kalbant apie lytinį švietimą, atlieka šeima, o ne mokymo įstaigos. Mamos privalo šnekėti su mergaitėmis, o tėčiai – su berniukais", – teigė J.Butkienė.

Anot jos, žmonėms reikėtų apsižvalgyti ir atkreipti dėmesį, kas vyksta aplink mus. "Mūsų atžalų lytinis brendimas ir taip prasideda per anksti, o vaikai gimdo vaikus. Švietimo procesai turėtų prasidėti tinkamoje vietoje ir ne per anksti", – kalbėjo įstaigos vadovė.

Pasak jos, patiems mažiausiems apie lytinį švietimą reikėtų pasakoti itin atsargiai, nevulgariai, pasitelkiant palyginimus su gamta, augalais.

"Nykštuko" vadovės teigimu, temos apie seksą neturėtų būti brukamos per prievartą – intymius dalykus vaikui paaiškinti reikia tik jam paklausus ir atsižvelgus į jo amžių.

"Galbūt esu senamadiška, tačiau kategoriškai pasisakau prieš homoseksualizmo propagavimą. O kalbos apie tai, kad darželinukams reikėtų pasakoti apie masturbaciją, apskritai stebina. Jokiu būdu nesutinku su tokiais siūlymais", – teigė J.Butkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

projector

projector portretas
masonu lozes planai, kas bus jeigu tokio amziaus vaikai tokia informacija tures ju poziuris per laika iskryps ir uzaugs iskrypeliu tauta tame nera nieko svento biblijoj parasyta nesantykiausite vyrai su vyrais jus spjaunate dievui i veida.. butu mano valia! kas leidzia tokius istatymus reiketu akmenimis uzmetyt arba ant lauzo sudegint.

WAU

WAU portretas
SOdoma Gomora-ateina pasaulio pabaiga.Isivaizduokit- vaizdinemis priemonemis demonstruojama vaikams ,kaip masturbuotis ir kaip tai smagu...O paskui dar kalbama apie pedofilija .

Blinda

Blinda portretas
Nepraeis cia iskrypeliski istatymai ir pederastiskos nuotaikos. Galit net nesistengti, dar Lietuvoje liko blaivo, karzygisko mastymo!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių