V. Grubliauskas apie medikų skundus, padėtį Klaipėdos ligoninėje: linčo teismo nebus

Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) darbuotojų profsąjungai paprašius nušalinti įstaigos vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį, uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas informavo, kad ketvirtadienį V. Janušonis miesto tarybos posėdyje turės atsakyti į užduotus klausimus ir paaiškinti gydymo įstaigoje susidariusią situaciją.

Išklausius V. Janušonį, situacijos KUL monitoringui, V. Grubliausko teigimu, gali būti pasitelkiama stebėtojų taryba.

„Šį ketvirtadienį yra miesto tarybos posėdis. Vakar ir šiandien teko kalbėti su opozicinių frakcijų lyderiais miesto taryboje. Buvo sutarta, kad miesto tarybos posėdyje bus pakviestas ir dalyvaus KUL vyr. gydytojas V. Janušonis, kuris tarybos nariams pateiks pilną, išsamią informaciją apie situaciją. Tam laikui gal bus aiškios SAM komisijų išvados, rekomendacijos, įvertinimai, faktai. Tai padės geriau susidaryti bendrą vaizdą“, – pirmadienį spaudos konferencijos metu sakė V. Grubliauskas.

Klaipėdos miesto meras taip pat teigė, kad, išklausius V. Janušonį, situaciją stebės ir savivaldybės tarybos stebėtojų taryba.

„Bus aktyvuojama arba stipriai motyvuojama stebėtojų taryba, kad imtųsi tiesioginio monitoringo, stebėsenos visų tų procesų, ir po tarybos posėdžio, po informacijos išklausymo bus sprendžiama dėl monitoringo, priežiūros užtikrinimo iš politinio – miesto tarybos lygmens, kad nekiltų abejonių, kad tai nėra kelių asmenų sąveikavimas ir visos informacijos valdymas“, – pridūrė V. Grubliauskas.

Jo teigimu, įstaigos, pavaldžios miesto savivaldybei, vadovo nušalinimui turi būti teisinės priežastys. Sprendimas dėl V. Janušonio tolimesnio darbo, teigė V. Grubliauskas, bus priimtas gavus Sveikatos apsaugos ministerijos atliekamo KUL veiklos tyrimo išvadas bei pasikalbėjus su pačiu V. Janušoniu.

„Teisinėje valstybėje linčo teismas tikrai nėra ta procedūra, kuri būtų skatinama ar toleruojama, kad ir kai kam to norėtųsi. Labai atsakingai, dėmesingai, be jokių išlygų, išimčių mes esame pasiruošę įvertinti visą informaciją, kuri bus pateikta. Taryba, kaip steigėjas, (...) net neabejoju, kad į daugelį klausimų ras atsakymus ir ant visų reikiamų raidžių sudėlios reikiamus taškus“, – pažymėjo V. Grubliauskas.

ELTA primena, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga kreipėsi į uostamiesčio savivaldybę, prašydami nušalinti KUL vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį.

Profsąjungos pirmininko Dainiaus Budrulio teigimu, COVID-19 epidemijos metu buvo neužtikrintos visiems darbuotojams saugios darbo sąlygos, o pacientams – kokybiškos ir prieinamos sveikatos priežiūros paslaugos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodel

Kodel portretas
Kodel niekas nekalba, jog savivaldybės ligoninė KUL negali teikti tretinio lygio paslaugų pagal įstatymą, o teikia. Kiek metų vyko karas su ligonių kasomis, direktorius Bumblys bandė įrodyti yiesą - patį suėdė.

Keisti abu rek

Keisti abu rek portretas
Tik kad mes pakeisti profesoriu i toki pat su žiniom niekad nemokam. Jauna durniu ar vagi statyt irgi neapsimoka.Čia klinika kur tikrai reik žinot kap išgydyt ir kap gydytojus organizout. Jauni ir alkani pinigui ,,petrošiai'' tikra ka netink

totamjam

totamjam portretas
Usuotas bebras uzsisedejo, zmogbezdzionius taipogi.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių