V. Grubliauskas traukiasi iš Liberalų sąjūdžio, į rinkimus Klaipėdoje eis su komitetu

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas traukiasi iš Liberalų sąjūdžio, savivaldos rinkimuose jis žada dalyvauti su rinkimų komitetu.

„Šiandien pasitraukiau iš Liberalų sąjūdžio, parašiau pareiškimą. Laiką po to legendinio susirinkimo skyriau situacijos, savų galimybių analizei, bendravau su labai daug žmonių, ieškojau atsakymų pats sau, ar eiti užtarnauto poilsio, ar toliau tęsti darbus“, – BNS pirmadienį kalbėjo meras.

„Ateinu ir dalyvausiu rinkimuose į Klaipėdos mero poziciją, kadangi priimti partiniai sprendimai – juos gerbiu ir nekvestionuoju – nepalieka galimybės dalyvauti kitaip“, – sakė V. Grubliauskas.

Antrą kadenciją Klaipėdos savivaldybei vadovaujantis V. Grubliauskas galimybės kandidatuoti su Liberalų sąjūdžiu neteko, kai partijos Klaipėdos skyrius kelių balsų persvara nusprendė rinkimuose kelti kitą kandidatą – parlamentarą, partijos pirmininko Eugenijaus Gentvilo sūnų Simoną Gentvilą.

V. Grubliauskas sakė, kad palikti savo paties su bendražygiais kurtą partiją buvo sunku, bet jis siekti mero posto apsisprendė, nes jaučia „ypatingai tvirtą garbių klaipėdiečių palaikymą“.

V. Grubliauską informuoti apie savo planus paragino Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus taryba. Ji sekmadienį rezoliucija išreiškė susirūpinimą dėl neskelbto V. Grubliausko ir korupcija įtariamo buvusio liberalų lyderio Eligijaus Masiulio susitikimo rugsėjį Odesoje, džiazo festivalio metu. Tarp rezoliucijos autorių – liberalų Klaipėdos skyriaus pirmininkas, savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Taip pat pranešti apie dalyvavimą rinkimuose mero prašo politikų ir visuomenininkų grupė, išreiškusi jam paramą siekti mero posto su rinkimų komitetu. Tarp pasirašiusiųjų viešą palaikymo laišką merui – buvę Klaipėdos merai Rimantas Taraškevičius, Povilas Vasiliauskas, laikinasis Klaipėdos universiteto rektorius, tarybos narys Artūras Razbadauskas, Klaipėdos dramos teatro direktorius Tomas Jočys, Klaipėdos konteinerių terminalo vadovas Vaidotas Šileika ir kiti žinomi klaipėdiečiai.

Laiške pabrėžiama, kad Liberalų sąjūdis, pasirinkdamas kandidatu į merus kelti parlamentarą S. Gentvilą, V. Grubliauską „atleido nuo atsakomybės už tos partijos likimą“.

„Tačiau yra ir aukštesnė atsakomybė nei partinė: atsakomybė už mylimą miestą. Prašome jūsų prisiimti tą atsakomybę ir kandidatuoti į miesto merus už partinių varžtų ribų“, – teigiama laiške.

V. Grubliauskas BNS tvirtino, kad rinkimuose dalyvauti apsisprendė spontaniškai ir kol kas negalvojo apie būsimą rinkimų komitetą, tačiau pripažino, kad savo komandoje tikisi nors dalies šio laiško autorių.

„Be abejo, kviesiu juos visus, bendrausiu su jais visais, kviesiu drauge burtis į šią iniciatyvą, bet beveik esu įsitikinęs, kad ne visi iš jų norės tiesiogiai eiti į politines batalijas, politinį procesą, matyt, dalies jų misija buvo raginti, kviesti mane. Tai aš labai vertinu ir priimu kaip didžiulį įpareigojimą“, – sakė jis.

V. Grubliauskas patikino atvirai nekviečiantis kitų skyriaus liberalų pasekti jo pėdomis ir nesiekiantis skaldyti partijos, bet neabejojo, kad jo sprendimas „turės tam tikrą reakciją“.

Jis atmetė kaltinimus, kad Ukrainoje organizavo susitikimą su buvusiu partijos vadovu E. Masiuliu. Anot politiko, šis susitikimas buvo atsitiktinis, į Odesą jis teigia vykęs su džiazo muzikantais ir apie E. Masiulio viešnagę nieko nežinojęs.

Be partijos palaikymo tiesioginiuose merų ir savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvaus dabartinis Varėnos savivaldybės vadovas Algis Kašėta, Vilniaus meras Remigijus Šimašius. R. Šimašius išėjo iš partijos, A. Kašėtos narystė sustabdyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RK

RK portretas
Traukiasi iš pareigų: - užteks, turiu daugiau negu pakankamai.

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis  portretas
Kiekvienas kalbėkim už save .Man KGB pulkininkas ,dabar nuteistas , už partizano Kraujalio sunaikinimą , Stanislovas Drelinga ir garbūs komunizmo laikų žmonės siūlė bendradarbiauti . Aš atsakiau kad negaliu to daryti . Tad kiekvienas turi galimybę rinktis . Apie tai ir reikia kalbėti, ar asmeninis reikaliukas kartais nėra svarbesnis .

JO gerbejai

JO gerbejai portretas
betj jį palaiko Žemaitijos buduliai - tie, kurie daužo sau galva garsiais "bumčikais", dievina šlykščiakalbį Selą ir.....pasakyk man kas Tavo draugas, pasakysiu kas Tu!
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių