Uostamiesčio politikų vargai – ataskaitose

Klaipėdos tarybos nariai jau trečius metus iš eilės beveik visi viešai pateikia metines savo veiklos ataskaitas. Nors jų turinys ir ne itin įdomus, tačiau formaliai pareigą atsiskaityti rinkėjams atlieka beveik visi uostamiesčio politikai.

Kovoja prieš biurokratiją?

Iki balandžio 1-osios miesto tarybos nariai turėjo pateikti visuomenei savo veiklos ataskaitas.

Šią kadenciją, jau trečius metus iš eilės šitą prievolę atlieką beveik visi politikai – 29 iš 30 (mero Vytauto Grubliausko ataskaita pateikiama atskirai tarybos posėdžio metu).

Už 2016 metus ataskaitos dėl ligos nepateikė Vidmantas Plečkaitis. O už 2015 ir už praeitus, 2017 metus, atsiskaityti rinkėjams nesiteikė tik Lietuvos rusų sąjungos atstovas Viačeslavas Titovas.

Ką darysi, dar nepadariau.

"Nerandate mano veiklos ataskaitos? Ką darysi, dar nepadariau. Iki balandžio 1 d. reikėjo pateikti? Dar padarysiu. Aš vienintelis nepateikiau? Tai – biurokratinis dalykas, ataskaita apie darbą. Ne aš priėmiau sprendimą teikti tas ataskaitas, aš balsavau prieš tokį dalyką", – dienraščiui vakar kalbėjo V.Titovas.

Kūrybiškumo stoka

Įvertinus kitų Klaipėdos tarybos narių veiklos ataskaitų turinį, kai kuriais atvejais atrodo, kad V.Titovas teisus.

Daugelio politikų ataskaitos atliktos formaliai, nekūrybingai ir neįdomiai. Kai kurie tarybos nariai prirašo itin daug ir vardija darbus, prie kurių jie prisidėję tikrai ne itin daug.

Ataskaitos apima nuo 9 mašinraščio lapų iki keturių eilučių, pvz., "dalyvavau 18 iš 19 tarybos posėdžių", ir tiek tų darbų.

Tik reta kuri ataskaita dar gali sudominti miesto reikalais besidomintį klaipėdietį.

Kai kurie politikai mano, jog užtenka parašyti: "Atsakingai ir aktyviai dalyvauju", "per metus priėmiau 11 interesantų", "lėšas, skirtas tarybos nario veiklai užtikrinti, naudojau tik reglamento nustatyta tvarka", "nuolat elektroniniu paštu, telefonu ir kitomis ryšio priemonėmis dirbu su rinkėjais", "per ataskaitinį laikotarpį bendravau su žiniasklaida, daviau interviu laikraščiams ir televizijai."

Susirūpino savo įvaizdžiu?

Yra politikų, kurie itin kritiški savivaldybės administracijos atžvilgiu ir tai pabrėžia savo ataskaitoje: "Kokybinis administracinių resursų nepajėgumas. Silpna kai kurių administracijos departamentų ir skyrių vadyba."

Dar kiti primena, jog jiems rūpi miestas ir jo gyventojų gerovė: "Nesu kabinetinis žmogus – nuolat pėsčiomis apeinu senamiestį, miesto parkus, skverus, aikštes, daugiabučių namų kvartalus, kitas viešąsias erdves. Reguliariai nesiafišuodamas aplankau visus miesto infrastruktūros atnaujinimo ar kūrimo objektus, bendrauju su klaipėdiečiais."

Yra ir tokių, kurie negaili komplimentų net opozicijos atstovams: "Noriu pasidžiaugti visų komiteto narių konstruktyviu darbu. Nepriklausomai nuo partinės, frakcinės priklausomybės, komiteto nariai aktyviai dirbo klaipėdiečių naudai."

Stebina tai, jog šią kadenciją kone visi politikai, išskyrus pavienį atvejį, pateikė savo veiklos ataskaitas, nes to nebuvo praėjusią kadenciją.

Pavyzdžiui, už 2014 metus rinkėjams atsiskaitė tik 16 iš 30 Klaipėdos tarybos narių.

Galimas dalykas, jog jų, kad ir formalus, aktyvumas liudija tam tikrą ruošimąsi artėjantiems savivaldos rinkimams kitais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PILIETIS

PILIETIS portretas
Vienas aukštas savivaldybės klėrkas yra pasakęs, kad jiems nereikia jokių verslų mieste .senamiestyje.Nes pagrindinis miesto biznis esąs baudų rinkimas.Šitas miesto, įvairių partijų ir įvairių klėrkų sukurtas biznis esąs pats pelningiausias ir pats geriausias nereikalaujantis jokių investicijų ir visi galai ,kaip į vandenį.Niekas negali sutikrinti,nei yra kam tą daryti kiek surenkama tų baudų ir kur jos naudojamos."Šitą sistemą mes esame įsisavinę puikiai, niekas neprikibs" TAI VA ,ką bepridursi, teisybė.

Buvęs rinkėjas

Buvęs rinkėjas portretas
Gaila ir gėda,kad tokie besmegeniai, bukagalviai valdo mūsų miestą.Kokius projektus tokie bukagalviai gali priimti,? Ką tokie neišsilavinę valdininkėliai gali duoti šaliai ,miestui ,mums visiems.Jie tik apie save ir savo gerbūvį ,savo klano gerovę tegalvoja.Jie mus skaito neišmanėliais,nes niekas jiems netrugdo valdiškoje įstaigoje daryti savo biznių,kurpti ant mūsų visų galvų visokius draudžiamus ,negalimus įstatymus.Nes kuo daugiau draudimų, tuo daugiau kyšių susirenka, arba saviškiai išsprendžia per jų kuruojamas įvairias firmas ,firmeles artimųjų.Todėl taip ir klesti mūsų kaimas KLAIPĖDA.DĖL VISKO KALTI TIK MES PATYS.

m

m portretas
Kokie "vargai"? Autorės kompetencija yra vargas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių