Uostamiesčio politikai grįš į posėdžių salę

Klaipėdos miesto tarybos nariai ims dirbti įprastu ritmu. Artėjančią savaitę politikai jau posėdžiaus savivaldybės tarybos posėdžių salėje.

Trukdžių nėra

Uostamiesčio politikai rengiasi grįžti į prieš koronaviruso pandemiją buvusį darbo režimą.

"Iki kitos savaitės miesto tarybos komitetų posėdžiai dar vyks nuotoliniu būdu, nes jie yra sušaukti koronavirusiniu laikotarpiu", – teigė Klaipėdos miesto tarybos ir mero sekretorius Modestas Vitkus.

Artėjančią savaitę, po Joninių, numatomas miesto tarybos posėdis jau bus organizuojamas iki pandemijos buvusia tvarka – politikai rinksis į tarybos posėdžių salę.

Pasak M.Vitkaus, sprendžiant dėl posėdžio pobūdžio, įvertintos visos tvarkos, nurodymai ir rekomendacijos, išklausyta visų tarybos narių nuomonė. Galiausiai nuspręsta rengti kontaktinį posėdį.

"Iš juridinės pusės nėra jokių trukdžių posėdį organizuoti tarybos posėdžių salėje. Taip pat ir techninių", – apibendrino miesto tarybos ir mero sekretorius.

Pašnekovas sakė, kad pagal šiuo metu galiojančią tvarką viešiems renginiams galiojantys reikalavimai nėra taikomi tarybos posėdžiams, tad politikai savo vietose galės sėdėti ir dirbti įprasta tvarka.

Pasisakymai – nuotoliniu būdu?

Tiesa, reikalavimai galioja posėdžio svečiams, kurie nėra nuolatiniai dalyviai.

Artimiausiame miesto tarybos posėdyje bus svarstoma apie 90 įvairių švietimo įstaigų veiklos ataskaitų, tad tektų sukviesti jų atstovus, o tai – nemenkas žmonių skaičius.

"Pasitarę pasitelkėme techninį sprendinį. Esant klausimų, tuos žmones prijungsime nuotoliniu būdu, ir atstovai galės į klausimus atsakyti. O pats posėdis vyks fiziniu kontaktiniu būdu", – aiškino M.Vitkus.

Linkstama prie nuomonės, kad nuotoliniu būdu galėtų būti organizuojami ir pasisakymai iš Klaipėdiečių tribūnos, tačiau kol kas artimiausiame tarybos posėdyje pareikšti nuomonę norinčiųjų nėra.

Jeigu tokių atsiras, bus sprendžiama pagal situaciją – ar yra galimybių pasisakymą organizuoti pasitelkiant technologijas.

Transliuos komitetų posėdžius

M.Vitkus informavo, kad karantino laikotarpis buvo išnaudotas tobulinant salę, kurioje paprastai posėdžiauja miesto tarybos komitetai.

"Sumontuota įranga, kuri leis gyvai transliuoti komitetų posėdžius. Tam esame pasiruošę. Įranga – moderni, yra kelios kameros ir garsiakalbiai kiekvienam tarybos nariui", – aiškino tarybos ir mero sekretorius, pridurdamas, kad tuo metu, kai posėdžiai buvo organizuojami nuotoliniu būdu, narių dalyvavimas juose buvo šimtaprocentinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EX

EX portretas
Geriau jau be jų. Miestiečiai savarankiškai bėdas išsprendžia. Dar nuspręs ką apmokestinti ir visas gėris. Meras jau "miras". tuščia vieta. Dar Ciesiulis kvėpuoja. Ar ilgai?

zemaite

zemaite portretas
kur galima susipazinti su darbotvarke,kada bus spendziamas janusonio klausimas ir pateiktos komisijos isvados

Brone

Brone portretas
Apsisika jie aukstielniki
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių