Uostamiesčio moterims – tulpių žiedai

Pavasarį pranašaujanti Tarptautinė moters diena gėlių prekeiviams – tikras rojus. Jau nuo ankstaus ryto vyrai skubėjo į uostamiesčio turgus, kad pradžiugintų savo mylimąsias, mamas, dukras, koleges ar drauges. Dėmesį dailiosios lyties atstovėms parodė ir policijos patruliai.

Penktadienį priešpiet vaikinai ir vyrai grūdosi eilėse Naujojo turgaus vaisių ir daržovių paviljono antrajame aukšte. Pirkėjų nestokojo ir lauko prekyvietės, parduotuvės.

Vyrai tradiciškai graibstė įvairiausių spalvų tulpes, rečiau – rožes, narcizus, gvazdikus ar irisus.

„Prekyba nesiskundžiame, vidurdienį turguje prasideda pats bumas“, – sakė Naujame turguje gėles pardavinėjanti Dovilė.

Turguje kalbinti klaipėdiečiai pasakojo dovanosiantys gėles ne tik žmonoms, mamoms, dukroms ar kolegėms, bet ir padėsiantys jas ant išėjusių artimųjų kapų. 

Klaipėdietis Romanas atviravo, kad žmoną ir dukras pamalonina gėlių žiedais ne tik per Moters dieną, bet ir tada, kai nėra jokios progos. Mat ne kiekvieną kovo 8-ąją vyras būna Lietuvoje.

„Kai ateina į galvą, tada ir dovanoju gėles“, – šyptelėjo Romanas.

Naujajame turguje pinigų nepagailėjęs ir glėbį tulpių nupirkęs Ivan jas įteiks ne tik žmonai, dukrai, bet ir uošvienei.

Moterų tradiciškai nepamiršo ir uostamiesčio pareigūnai. Kovo 8-osios proga Klaipėdos kelių policijos tarnybos ekipažai pasveikino apie 200 dailiosios lyties atstovių.

Tulpes vairuotojoms ir pėsčiosioms įvairiose miesto vietose išdalijo keturi pareigūnų ekipažai.

„Mums visi eismo dalyviai vienodai svarbūs, todėl ne tik vairuotojos, bet ir pėsčiosios gavo po tulpę. Kiekvienais metais taip pralinksminame moteris, ir mums džiugu, kai sustabdyta vairuotoja pasitinka pareigūną su šypsena“, – kalbėjo Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Šiemet Klaipėdos teritorijoje išduota apie 80 leidimų prekybai gėlėmis – kiek daugiau nei praėjusiais metais.

Tulpių kaina Naujajame turguje siekė 0,80 euro už vienetą, šių gėlių pakuotė vyrams atsiėjo nuo 20 eurų. Gėlės atvežtos iš Lenkijos, Olandijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytautas

vytautas portretas
O jeigu sustabdyta moteris,- radikali konservatore?Tai ka,apsimesti,kad malonu?O ,jeigu negali apsimesti,tai geles per masinos stoga?Tada policininkas gali ir isizeisti,gali ir bauda israsyti.Ir dar.Yra punktas,kad sustabdes automobili,keliu patruli privalo paskyti motyvus,del kuriu sustabde pvz.nedega kokia lempute,virsytas greitis,tikrinamas alkocholio kiekis ir t.t ir t. t.Ponas Dzermeika turetu tai zinoti.....

žolininkas

žolininkas portretas
Norėtusi daugiau jūsų pamatyti gatvėse pažeidėjus gaudant o ne gėles įteikinėjant.

KLAIPEDIETIS

KLAIPEDIETIS portretas
labai brangios gėlės, bet tikiuosi moterys jūs mūsų nepamiršit per vyrų diena, juk dbr lygios teisės, ir policija sveikins vyrus stabdydami ir įteikdami gėles
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių