Uostamiesčio darželiuose – mažiau vaikų, nei planuota

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio darželiai vėl prisipildė vaikiško šurmulio – šią savaitę į įstaigas leista grįžti visiems norintiesiems. Tiesa, grupėse – mažiau vaikų, nei buvo suplanuota praėjusią savaitę. Kai kurie darželiai sulaukė tik vieno vaiko.

Panašu, klaipėdiečiai išgirdo uostamiesčio valdžios raginimus neskubėti vaikų vesti į nuo šios savaitės darbą pradėjusius uostamiesčio darželius.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė sakė, kad praėjusios savaitės pabaigoje planuota, jog nuo šios savaitės į miesto darželius sugrįš apie 2,5 tūkst. mažųjų klaipėdiečių, tačiau pirmadienį įstaigos sulaukė tik kiek daugiau nei 1,7 tūkst. vaikų.

Pašnekovė aiškino, kad vaikų pasiskirstymas įvairiuose miesto darželiuose labai skirtingas.

Kai kurios įstaigos pirmadienį dirbo sulaukusios tik vieno ar poros vaikų, kitose šurmulio buvo kur kas daugiau – sulaukta ir daugiau nei 60 ar 70 auklėtinių.

Nevienodas ir vaikų skaičius grupėse, kai kur mažuosius priimti nuspręsta jas sujungus.

Iš viso mieste šią savaitę pradėjo veikti 267 vaikų grupės, dirba daugiau nei 600 darbuotojų.

Pasak Švietimo skyriaus atstovės, 12 įstaigų dėl nedidelio vaikų skaičiaus arba specialiai apsisprendus neveikė valgyklos – tėvai, atvesdami savo atžalas, turėjo suruošti tos dienos maistą dėžutėse, kuris vėliau bus pašildomas.

Į darželius sugrįžusiuosius įstaigose pasitiko kiek kitokia tvarka, nei buvo iki karantino, – visiems vaikams matuojama temperatūra, kaip jau skelbta anksčiau, į įstaigas nėra priimami sergantys mažieji.

Likti namuose rekomenduojama ir drauge su rizikos grupės žmonėmis gyvenantiems vaikams.

V.Bubliauskienė patikino, kad miesto savivaldybės atstovai aktyviai stebi situaciją ir procesus visose veikiančiose miesto ugdymo įstaigose.

Teigiama, kad kol kas į darbą grįžusios įstaigos veikia sklandžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mama Justė

mama Justė portretas
Ir be reikalo priimdavo tuos kosinčius ir baisiausia -snargliuojančius vaikus. Kartais net bloga būdavo žiūrėti,kai mamos atveda vaiką į rūbinę,visą apsisnargliavusį ir kosintį. Argi nuo tokio vaiko neužsikrėsdavo ir kiti- aišku ,kad taip.Čia buvo didžiulė klaida ,leisti tokiems vaikams lankyti kolektyvą. Mamos slėpdavo,kad vaikas serga o vaikai tai papasakodavo savo draugams ir auklėtojai,kad naktį sirgo ir mama davė vaistų. Bet ryte tą patį vaiką jau atvesdavo į darželį.Tai visiškai neteisinga sveikų vaikų atžvilgiu.Todėl dabartine tvarka labai džiaugiamės.

Gerhard

Gerhard portretas
O anksciau priimdavo sergancius. Kodel?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių