Ugniagesiai pakvietė klaipėdiečius į atvirų durų dieną

Minint ugniagesių globėjo šv.Florijono dieną uostamiesčio ugniagesiai gelbėtojai pakvietė klaipėdiečius į atvirų durų dieną Klaipėdos apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje, įsikūrusioje Trilapio g. 12. Čia nuo pat ryto netrūko įvairaus amžiaus lankytojų.

Ugniagesiai supažindino susirinkusiuosius su profesija, pristatė per incidentus naudojamą įrangą, leido pasimatuoti ugniagesio uniformą.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovė Aurelija Maslauskienė džiaugėsi galimybe po kelių metų trukusios pandemijos su žmonėmis susitikti gyvai.

„Labai laukėme šios dienos, nes du metus beveik neturėjome jokių renginių. Esame labai pasiilgę žmonių. Iki pandemijos kiekvienais metais stengdavomės pasidaryti atvirų durų dienas arba minėjimą kažkur mieste. Visada būdavo šurmulys, susitikimai su bendruomenėmis, vaikučiais iš įvairių švietimo įstaigų. Mums lyg į kraują įaugę, kad laukiame Florijono šventės. Tai – proga su visais susitikti ir paskleisti žinią bei pamatyti gyvai, kaip ši profesija atrodo. Iš žmonių jaučiame atgalinį ryšį, o tai labai motyvuoja. Mums ši šventė labai svarbi. Nors kasdien ir esame matomi, viskas yra kitaip, kai žmonės mus mato ne lekiančius per miestą, o būnančius tarp jų“, – teigė A.Maslauskienė.

Iš žmonių jaučiame atgalinį ryšį, o tai labai motyvuoja.

Pašnekovė užsiminė, kad žmonės ugniagesių tikrai nepamiršta. Kai kurie ateina gegužės 4-ąją pasveikinti ir padėkoti už suteiktą pagalbą.

Pasak Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandos ugniagesio gelbėtojo Manto Žiliaus, jam Florijono diena – lyg tikra šventė.

„Šią dieną į darbą einu kaip į šventę. Įprastai susirenka labai daug žmonių, būna didelis susidomėjimas. Turime daug įrangos. Vieną jų demonstravome, tai gelbėjimo įranga, naudojama avarijose „karpyti“ automobilius, ištraukti prispaustus žmones iš tam tikrų mechanizmų. Išbandyti klaipėdiečiai galėjo ir dūmų kamerą. Kiekvienas galėjo įeiti į vidų ir pamatyti, ką pajaučia ugniagesiai, koks yra matomumas dūmuose ir kas apskritai yra gaisras“, – sakė M.Žilius.

Susidorojimas su panika, stresu bei įtampa – dar viena ugniagesių darbo dalis.

„Manau, kad kiekvienas ugniagesys yra tam paruoštas. Kas galėjo būti, jeigu būtų, pagalvoji jau grįžęs į komandą ir nusiraminęs. Nes tuo momentu negali pasimesti, nes, jeigu ne tu, už tave niekas nepadarys“, – tikino M.Žilius.

Apsilankyti atvirų durų dienoje galima nuo 9 iki 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirmas

Pirmas portretas
Pirmas kas krito į akį tai ta blondinka su juodais akiniais. Ji ką gaisrus gesina ar aktorė iš serialo. Ar kažkieno dukrytė.... Renginys kaip suprantu šiandien. Esu buvęs panašiame renginyje kai veiksmas buvo prie muzikinio teatro. O čia? nuošaliai, apie renginį parašote kai jau būnate atsigėrę kavos papietavę pamiegoję pietukų... Ech jūs...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių