Tiriamųjų Klaipėdoje netrūksta: kasdien dėl koronaviruso tiriama šimtai žmonių

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje, ar neserga koronavirusu, kasdien patikrinami keli šimtai žmonių. Vis dėlto sumaišties į mobiliojo patikros punkto darbą įneša kai kurie šalies valdžios sprendimai. Dėl nustatytų ėminių kvotų Klaipėdoje teko pristabdyti prevencines patikras.

Neseniai paskelbta, kad Karštoji koronos linija sulaukia rekordinio skambučių skaičiaus. Taip esą yra todėl, kad norinčiųjų išsitirti prevenciškai – labai daug.

Ne tik šios linijos operatoriai dirba visu pajėgumu, darbo nestinga ir uostamiestyje veikiančio mobiliojo patikros punkto medikams.

Punkto darbą koordinuojančios Klaipėdos miesto poliklinikos vadovė Loreta Venckienė teigė, kad medikai priima visus užsiregistravusiuosius, taip pat papildomai testuojami tarptautinių keltų keleiviai.

Per dieną uostamiestyje ištiriama ir po 400 žmonių.

Pastebima, kad pagrindinė prevenciškai dėl koronaviruso išsitirti reikalaujančių asmenų grupė – ugdymo įstaigų darbuotojai.

Vis dėlto, nors tiriamųjų yra daug, pasitaiko ir tokių, kurie jiems paskirtu laiku procedūrai neatvyksta. Tokių žmonių stengiamasi ieškoti telefonu, laukiama, tačiau dažniausiai jie ragelio nekelia ir susisiekti su jais nepavyksta.

"Tai yra negerai, jie užima laiką, tyrimas neatliekamas", – sakė L.Venckienė.

Šiomis dienomis kiek sumaišties į punkto darbą įnešė nesenas sveikatos apsaugos ministro sprendimas sureguliuoti tiriamųjų skaičių – numatyta, kiek kiekvienoje teritorijoje maksimaliai leidžiama patikrinti žmonių.

Uostamiestyje esančiame punkte, kuris apima Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Neringos, Palangos, Šilutės rajono ir Skuodo rajono savivaldybes, leidžiama paimti 300 mėginių.

Dėl tokio sprendimo teko sustabdyti socialinių darbuotojų, slaugos paslaugas teikiančiųjų ir pan. tikrinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių