Tęsiami rekonstrukcijos darbai: Joniškės kapinėse laukia ribojimai

Joniškės kapinėse toliau tęsiami rekonstrukcijos darbai. Dėl jų Visų Šventųjų dieną ir per Vėlines ribojimų išvengti nepavyks.

Baigtas pirmas etapas

Daug metų Joniškės kapinėse lietus paskandindavo ne tik takus, bet ir kapavietes. Todėl nuspręsta kloti naujus drenažo vamzdžius, įrengti paviršinius latakus vandeniui nutekėti į šulinius, asfaltuoti takus.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus patarėja Daiva Breivė teigė, kad visi rekonstrukcijos darbai yra suskirstyti į keturis etapus, kurie apima visą Joniškės kapinių plotą.

Gausaus lietaus metu vanduo nesusigerdavo ir semdavo kapus.

Labiausiai problemų kėlusioje kapinių teritorijoje darbai jau baigti.

"Praėjusiais metais Joniškės kapinėse buvo vykdomi lietaus nuotekų sistemos ir takų dalies trasos darbai. Šios dalies takus baigta asfaltuoti gegužę", – pasakojo D.Breivė.

Anot jos, spalį bus pradėtas kitas darbų etapas – kitos trasos dalies remontas.

Daiva Breivė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Bus apribojimų

Praėjusiais metais per Visų Šventųjų dieną ir Vėlines Joniškės kapinėse lankęsi žmonės liko nemaloniai nustebinti. Iki švenčių nebuvo spėta išasfaltuoti tvarkomų takų, todėl vienoje kapinių pusėje teko klampoti per purvyną.

D.Breivė teigė, kad šiais metais per mirusiųjų paminėjimo dieną apribojimų taip pat bus, tačiau spalį dar vienos trasos prasidėsiančius darbus planuojama pabaigti iki lapkričio.

"Bent jau mums rangovai žada, kad darbus baigs iki lapkričio 1 d. O apribojimų, be abejo, bus, bet apie juos Visų Šventųjų dieną informacijos pateiksime atskirai", – tvirtino Miesto tvarkymo skyriaus patarėja.

D.Breivė teigė, kad, norint sutaupyti lėšų, nuspręsta šiais metais neasfaltuoti visų takų kapinėse. Mat vykdant kitų etapų remonto darbus tako dangą tektų vėl ardyti.

Anot patarėjos, visus takus kapinėse planuojama pabaigti asfaltuoti, kai bus padaryti trečiojo etapo remonto darbai.

Skundų nesulaukė

Miesto tvarkymo skyriaus patarėjos teigimu, rekonstrukcijos darbai Joniškės kapinėse buvo būtini.

"Gausaus lietaus metu vanduo nesusigerdavo ir semdavo kapus. Buvo tiesiami lietaus nuotekų vamzdžiai, kurie absorbuotų vandenį. Labai svarbu, kad vanduo nutekėtų ir nestovėtų, nesikauptų", – teigė D.Breivė.

Pasak jos, didelių nusiskundimų iš gyventojų dėl kapinėse vykdomų darbų nesulaukė.

"Gyventojai supratingi, kiekvienas esame suinteresuotas, kad būtų tvarkinga ir gražu. Aišku, yra žmonių, kurie nepatenkinti dėl galimybės privažiuoti, tačiau tai yra įveikiama. Nebuvo nė vieno kapo, kuris dėl darbų būtų užverstas, sugadintas ar nebūtų galima prie jo prieiti", – teigė D.Breivė.

Pirmojo etapo rekonstrukcijos darbus atliko bendrovė "Terebro". Šios dalies darbams skirta 272 559 Eur.

Antrojo etapo darbus vykdys įmonė "Stakorda".

Joniškės kapinėse darbai prasidėjo 2020 m. birželį. Trečiojo ir ketvirtojo etapų darbus planuojama vykdyti 2022–2023 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių