Teismas atmetė buvusio Klaipėdos uosto vadovo A. Vaitkaus skundą dėl atleidimo

  • Teksto dydis:

Teismas pirmadienį atmetė buvusio Klaipėdos uosto vadovo Arvydo Vaitkaus skundą dėl atleidimo iš darbo. A. Vaitkų atleido susisiekimo ministras Rokas Masiulis, suabejojęs, ar direktorius liktų nešališkas atžvilgiu įmonių, parėmusių A. Vaitkų per savivaldos rinkimus.

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį pranešė, kad atleisdamas A. Vaitkų ministras pasielgė teisėtai ir užkirto kelią galimam interesų konfliktui.

„Pirmosios instancijos teismas, atmetęs Arvydo Vaitkaus ieškinį, nurodė, kad ministras, atsižvelgdamas į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, kaip strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčios valstybės įmonės vaidmenį ir taikydamas tokios įmonės vadovui aukščiausius skaidrumo ir sąžiningumo standartus, priėmė teisėtą sprendimą atšaukti A. Vaitkų iš pareigų“, – rašoma teismo išplatintame pranešime.

Teismas akcentavo, kad A. Vaitkus negalėjo toliau eiti uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigų ir objektyviai prižiūrėti bei kontroliuoti uoste veikiančias įmones, kurių akcininkai rėmė partiją, bei tuo pačiu A. Vaitkus negalėtų objektyviai vertinti ir kitų įmonių, galimai konkuruojančių verslo srityje su į savivaldybės tarybą patekusių verslininkų įmonėmis.

„Dėl to neabejotinai iškiltų trintis tarp uosto direkcijos žinioje veikiančių verslo subjektų, kiltų naujos verslo rizikos ir nauji interesų konfliktai. Ministras, atšaukdamas ieškovą (A. Vaitkų – BNS) iš pareigų, iš esmės užkirto kelią įvykti realiam interesų konfliktui“, – nurodė teismas.

Sprendimas per 30 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas.

A. Vaitkus BNS kol kas nekomentavo sprendimo motyvuodamas, kad jo nematė, tačiau žadėjo vėliau pasakyti, kokių veiksmų imsis.

„Nemačiau sprendimo, tai negaliu kol kas nieko komentuoti (...) Ką komentuoti apskritai, aš, patikėkite, tikrai turiu“, – BNS sakė A. Vaitkus.

A. Vaitkus prašė teismo pripažinti jo atleidimą neteisėtu, grąžinti į darbą, išmokėti kompensaciją už priverstinę pravaikštą nuo kovo 25 dienos iki teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos.

Susisiekimo ministras R. Masiulis įsakymą dėl A. Vaitkaus atleidimo pasirašė kovo 25 dieną.

A. Vaitkus sprendimą jį atleisti pavadino politiniu, o Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovai tvirtino, kad tai yra kerštas už uosto vadovo dalyvavimą savivaldos rinkimuose.

Kovo mėnesį su „valstiečių“ sąrašu vykusiuose savivaldos rinkimuose A. Vaitkus iškovojo Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario mandatą, tačiau mero rinkimus per antrąjį turą pralaimėjo dabartiniam uostamiesčio vadovui Vytautui Grubliauskui.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai šiuo metu laikinai vadovauja infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hahaha

Hahaha portretas
Masiulis korumpuotas jis ruošia saviškius kėdė ,o šiaip Masiulis į teismų suolą tiesiog būti lauk tą išvarža

Pasaka.

Pasaka. portretas
Durnelis, matyt neskaitė pasakos apie auksinę žuvelę. Liko prie senos geldos. Buvo Ponas, dabar galės tarnaut Ponams. Tačiau dar klausimas ar" BKT "ir "Kaminera" tokį tuščią priims.

>it

>it portretas
tu ką, durnių ieškai? Taigi mūsų teismai ,,yra teisingiausi teismai pasaulyje":D).Svarbu kas pageidavimus užsako. Negi užmiršai juokingus Venckienės kaltinimus ar Magnolijos su konservais istorijas?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių